Τους κυνηγούν, τους βομβαρδίζουν, τους φυλακίζουν αλλά τους εύχονται ανερυθρίαστα για το Newroz!

«Συγχαίρουμε το ευγενές έθνος μας για τη γιορτή του Newroz της 21ης Μαρτίου και ευχόμαστε να φέρει υγεία, ειρήνη, ειρήνη και ευτυχία σε όλη την ανθρωπότητα, ειδικά στη χώρα μας και στην περιοχή μας» αναφέρει σε μήνυμά του το τουρκικό υπουργείο άμυνας.

Του Στρατή Μαζίδη

Το Newroz είναι το όνομα της ιρανικής πρωτοχρονιάς που γιορτάζεται παγκοσμίως από τους Ιρανούς, μαζί με ορισμένες άλλες εθνο-γλωσσικές ομάδες όπως τους Κούρδους ως την αρχή του νέου έτους. Έχει ιρανική προέλευση και συγκεκριμένα από τη θρησκεία του Ζωροαστρισμού.

Το...ευγενές έθνος της γειτονικής χώρας απαρτίζεται ως επί το πλείστον είτε από καταπιεσμένους είτε από εξισλαμισμένους που πρέπει κάποιος να τους θυμίσει την πραγματική τους ταυτότητα. Εν προκειμένω το Newroz στην Τουρκία αφορά τους Κούρδους, αυτούς δηλαδή που:

- προσπαθούν να τους ξεριζώσουν δεκαετίες τώρα στα Ν-Α της Τουρκίας

- τους απαγορεύουν τη γλώσσα

- τους παύουν και φυλακίζουν τους αιρετούς

- τους εξαφάνισαν ολόκληρες πόλεις μετά το 2015 (πχ Λίτσε)

- τους βομβαρδίζουν στο Ιράκ

- τους καταδιώκουν στη Συρία

- τους καταργούν το κόμμα στην Τουρκία (HDP)

Τους εύχονται όμως ξεδιάντροπα για το Newroz κι εμείς συζητάμε μαζί τους! Ντράπηκε και η ντροπή!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail