Ουκρανοί: Με τους Neptune μπορούμε να καταστρέψουμε τη γέφυρα της Κριμαίας σε λίγα λεπτά

Freepen.gr - Λίγα είναι γνωστά για τον Neptune (Ποσειδώνα). Ωστόσο, είναι σαφές ότι μοιάζει με το ρωσικό πυραύλο KH-35 κατά σκαφών επιφανείας. Στη σοβιετική εποχή, το Γραφείο Σχεδιασμού Luch στο Κίεβο ασχολήθηκε με τον πύραυλο. Ο κινητήρας έπρεπε να παραχθεί από τη Motor Sich και η τελική συναρμολόγηση έγινε από το εργοστάσιο αεροσκαφών στο Kharkov. Ωστόσο, η Σοβιετική κατάρρευση σταμάτησε το έργο. Η Ουκρανία κληρονόμησε όλη την τεκμηρίωση του σχεδιασμού και δεν την έχασε ούτε την πώλησε στη δεκαετία του 1990, σημειώνει το navyrecognition.com.

Ο Neptune δεν είναι κάτι νέο. Σε σύγκριση με το ρωσικό Kh-35 (όχι με το τελευταίο Kh-35U), είναι πραγματικά επικίνδυνος. Ο Ουκρανός διοικητής του Ναυτικού, Υποναύαρχος Αλεξέι Νιζπάπα δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να αναπτύξει τρία τάγματα του Neptune στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tactical Rockets Corporation, Boris Obnosov δήλωσε ότι ο νέος ρωσικός πυραύλος Kh-35U "διαφέρει σημαντικά από τον προηγούμενο". Έχει έναν άλλο κινητήρα και ένα μεγαλύτερο απόθεμα καυσίμων. Η εμβέλεια αυξήθηκε στα 260 χιλιόμετρα ως αποτέλεσμα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι νέοι πύραυλοιι μπορούν να λειτουργήσουν σε μια ομάδα ενώ ο ουκρανικός πυραύλος όχι.

Ο πρώην πρόεδρος του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας, Alexander Turchinov ισχυρίστηκε ότι οι πύραυλοι κρουζ Alexander Neptune μπορούν να καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας κατά μήκος του στενού Κερτς μέσα σε λίγα λεπτά" και θα βυθίσουν επίσης ρωσικά πολεμικά πλοία οποιασδήποτε τάξης στα λιμάνια της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας. Φυσικά, υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα. Ωστόσο, ο Turchinov και άλλοι Ουκρανοί εμπειρογνώμονες αγνοούν το γεγονός ότι θα πρέπει να πολεμήσουν εναντίον ενός σύγχρονου Επιχειρησιακού και στρατηγικού σχηματισμού του ρωσικού ναυτικού στην Κριμαία. 

Η Κριμαία και η κύρια ναυτική της βάση στη Σεβαστούπολη αποτελούν το στρατηγικό κέντρο του θεάτρου πολέμου της Μαύρης Θάλασσας. Η Ρωσία ελέγχει όλες τις εξελίξεις στην περιοχή από εκεί. Το καταδρομικό Moskva, φρεγάτες με πυραύλους κρουζ Kalibr και αρκετές κορβέτες Buyan-M-class με πυραύλους κρουζ. Υπάρχουν επίσης έξι ντίζελ-ηλεκτρικά υποβρύχια του έργου 636.3 οπλισμένα με πυραύλους Kalibr. Επίσης το 2021, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας πρέπει να παραλάβει κορβέτες κατηγορίας Karakurt.

Η ναυτική δύναμη προστατεύεται από βομβαρδιστικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής Su-24M, αεροσκάφη αναγνώρισης Su-24MR και μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-30SM. Τα συστήματα αεράμυνας S-400 και Pantsir έχουν τεθεί επίσης σε κατάσταση μάχης. Η ακτογραμμή υπερασπίζεται από παράκτια συστήματα με πυραύλους KH-35 και Onyx που μπορούν να χτυπήσουν σε θαλάσσιους και επίγειους στόχους.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πού σχεδιάζει η Ουκρανία να αναπτύξει πυραύλους Neptune και ποιες θαλάσσιες περιοχές θέλει να μπλοκάρει, γράφει ο στρατιωτικός παρατηρητής Ντμίτρι Λιτόβκιν.

Το σύστημα πυραύλων Neptune είναι ένα χερσαίο σύστημα πυραύλων κρουζ, σχεδιασμένο να πλήξει θωρηκτά όπως καταδρομικά, φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά κ.ο.κ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail