Το βραζιλιάνικο αεροπλανοφόρο NAe São Paulo πωλήθηκε σε τουρκική εταιρεία - Σενάριο έκπληξη προτείνει ο Γιαϊτζί

Η ζώνη ανακύκλωσης πλοίων στην περιοχή Αλιάγκα της Σμύρνης θα αποσυναρμολογήσει και πάλι ένα αεροπλανοφόρο. Ή τουλάχιστον αυτό ισχύει ως τώρα φαινομενικά. Τα διαλυτήρια της Αλιάγκα, με σημαντική εμπειρία στην αποσυναρμολόγηση μεγάλων(βαρέων) και μεγάλων πλοίων, θα υποδεχθούν το παροπλισμένο αεροπλανοφόρο της Βραζιλίας, το NAe São Paulo.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε αρχικά το 1963 με το όνομα Foch για λογαριασμό της Γαλλίας. Το αεροπλανοφόρο πωλήθηκε το 2000 στη Βραζιλία αποτελώντας τη ναυαρχίδα του στόλου της.

Το πλοίο αγοράστηκε από την τουρκική SÖK Denizcilik, η οποία δραστηριοποιείται στην Αλιάγκα για 30 χρόνια για να το φέρει προς διάλυση. 

Ωστόσο ο ναύαρχος ε.α., Cihat Yayci, διευθυντής του Κέντρου Θαλάσσιων και παγκόσμιων στρατηγικών στο Πανεπιστήμιο Bahcesehir, υποστήριξε ότι το πλοίο δεν πρέπει να διαλυθεί αλλά να διατηρηθεί για την ανάπτυξη της ναυτικής αεροπορίας. "Αυτή θα είναι μια κίνηση εξοικονόμησης χρόνου για εμάς", δήλωσε ο Yayci, σημειώνοντας ότι το πλοίο, το οποίο θα μεταφερθεί στην Τουρκία με την αποσυναρμολόγηση όπλων και ηλεκτρονικών συστημάτων, μπορεί να εξοπλιστεί εκ νέου και να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση προσωπικού αεροπλανοφόρων αλλά και δοκιμής διαφόρων συστημάτων καθώς επίσης και για προσνηώσεις κι απονηώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail