MiG-31 πέταξαν για πρώτη φορά πάνω από το Βόρειο Πόλο

Freepen.gr - Δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 πέταξαν για πρώτη φορά στην ιστορία του Ναυτικού της Ρωσίας πάνω από το Βόρειο Πόλο και ανεφοδιάστηκαν στον αέρα, δήλωσε ο αρχιστράτηγος του Ναυτικού, Νικολάι Γεβμενόφ, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν.

"Στο πλαίσιο μιας αρκτικής αποστολής για πρώτη φορά στην ιστορία του Ναυτικού της Ρωσίας, ένα ζευγάρι αεροσκαφών MiG-31 πραγματοποίησε πτήση πάνω από το Βόρειο Πόλο και ανεφοδιάστηκε στον αέρα", δήλωσε ο Yevmenov.

Νωρίτερα, ο διοικητής του στόλου του Ειρηνικού, ναύαρχος Sergey Avakyants, δήλωσε ότι ομάδες αναχαιτιστικών μεγάλης εμβέλειας MiG-31 είχαν τεθεί σε υπηρεσία στην Αρκτική.

Το MiG-31 είναι ένα υπερηχητικό παντός καιρού μαχητικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας. Το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε ως πλατφόρμα για τη δημιουργία του οπλικού συστήματος Kinzhal, οπλισμένου με υπερηχητικό βλήμα (MiG-31K).

Η πτήση έγινε μέσα στα πλαίσια της αρκτικής άσκησης Umka21.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail