Κεραυνοί από τον Michael Rubin: Η Τουρκία πρέπει να υποστεί κυρώσεις για την κατοχή της Κύπρου!

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Άραβες σύμμαχοί τους θα πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία μέχρι να τερματίσει την Κυπριακή κατοχή της, ανέφερε ο Μάικλ Ρούμπιν, μελετητής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρήσεων σε άρθρο για το National Interest την Τετάρτη.

"Είναι καιρός για σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία. Αντί να αναβάλει αργά τις κυρώσεις με τρόπο που να επιτρέπει στην Άγκυρα να τις προσαρμόσει και να τις παρακάμψει, ο στόχος θα πρέπει να είναι να συντρίψει την Τουρκία και την ήδη ιδρυτική οικονομία της", δήλωσε ο Ρούμπιν.

Πολυάριθμα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχαν να τερματίσουν την κατοχή της Τουρκίας, η οποία είναι κοντά στο να φτάσει το χρονικό ορόσημο του μισού αιώνα, ανέφερε ο Ρούμπιν.

"Για να σπάσει το Κυπριακό αδιέξοδο απαιτείται τώρα μια διαφορετική προσέγγιση", είπε.

Σύμφωνα με τον Ρούμπιν, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να κλείσουν τις τουρκικές τράπεζες που λειτουργούν στην κατεχόμενη Κύπρο, να απαγορεύσουν τις Τουρκικές Αερογραμμές και άλλους αερομεταφορείς που πετούν προς το βόρειο τμήμα του νησιού από την Ευρώπη και θα πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις σε τουρκικές ή διεθνείς εταιρείες που έχουν επιχειρηματικές σχέσεις στην κατεχόμενη περιοχή.

Αξιωματούχοι των κατεχομένων, καθώς και εταιρείες που έχουν επενδύσει σε κατεχόμενες επαρχίες όπως η εγκαταλελειμμένη πόλη της Αμμοχώσοτυ, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κυρώσεις και οι χώρες θα πρέπει να κλείσουν τα γραφεία αντιπροσωπείας τους στο βορρά, δήλωσε ο Ρούμπιν.

"Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο οριστικού εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων προς ή από την Τουρκία", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail