Ολοκαίνουριο ρωσικό αεροσκάφος θα παρουσιαστεί στο MAKS-2021

Freepen.gr - Η Rostec της Ρωσίας θα παρουσιάσει ένα νέο αεροσκάφος τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης MAKS-2021.

"Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανά όλα τα επιτεύγματα της Ρωσίας τόσο στην κατασκευή στρατιωτικών όσο και πολιτικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων υποσχόμενων μοντέλων αεροσκαφών, ελικοπτέρων, κινητήρων και άλλων μονάδων, προηγμένων συστημάτων επί του σκάφους. Σχεδιάζονται επίσης νέα στοιχεία, συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά ένα ριζικά νέο αεροσκάφος", ανακοίνωσε η Rostec σύμφωνα με τη Zvezda, η οποία διοικείται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Δεν είναι γνωστό αν το αεροσκάφος θα είναι πολιτικό ή στρατιωτικό. Θα μπορούσε πιθανότατα να είναι ένα μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που προετοιμάζεται από τη Rostec. Το Δεκέμβριο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη ενός τέτοιου αεριωθούμενου αεροσκάφους τόσο σε επανδρωμένες όσο και σε μη επανδρωμένες εκδόσεις. Το αεροσκάφος θα μπορούσε να δημιουργηθεί με βάση το μαχητικό MiG-29.

Η νέα πλατφόρμα Τακτικής Αεροπορίας θα μπορούσε να συμπληρώσει το αεροσκάφος stealth της Ρωσίας, Su-57. Πηγές στη ρωσική βιομηχανία είχαν πει στο defenseword.net κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης MAKS-2019 ότι ένας πιθανό ελαφρύ μαχητικό, που θα μπορούσε να ονομαστεί MiG-XX για τώρα, ήταν στο τραπέζι. Αυτό το αεροσκάφος θα δανειστεί ορισμένα χαρακτηριστικά του Su-57, όπως ένας εσωτερικός χώρος όπλων, ελαφριά υλικά και χαρακτηριστικά stealth. Ο κινητήρας του θα είναι πιο ισχυρός από ό,τι στο MiG-35.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail