Η φρεγάτα Jean Bart έρχεται στην Ελλάδα για να αποδείξει τις δυνατότητές της;

A U.S. Navy P-8 Poseidon flies alongside the Marine Nationale anti-air destroyer FS Jean Bart (D 615) while transiting the Strait of Gibraltar, May 3, 2019. (U.S. Navy by MCS 3C Connor D. Loessin)
Freepen.gr - Το γαλλικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι η φρεγάτα Jean Bart επέστρεψε στην Τουλόν από την "τελευταία αποστολή" της στις 4 Μαρτίου 2021. Αλλά η φρεγάτας αεράμυνας περιοχής κλάσης Cassard σύντομα θα σαλπάρει για μια ακόμη αποστολή, όπως μεταδίδει η γαλλική ιστοσελίδα navalnews επικαλούμενη δύο ξεχωριστές γαλλικές πηγές Ναυτικού.

Η ιστοσελίδα πληροφορήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι το πλήρωμα του σκάφους έχει ενημερωθεί ότι θα αναπτυχθεί τον Απρίλιο στην Ελλάδα. Ο στόχος αυτής της "τελικής" αποστολής: να αποδείξει στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ότι η Jean Bart εξακολουθεί να είναι μια ικανή πλατφόρμα. Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι η φρεγάτα έχει λάβει μια απρόβλεπτη "τελική αποστολή". 

Ένας αξιωματικός Δημοσίων Υποθέσεων του Γαλλικού Ναυτικού δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μιλώντας στην ιστοσελίδα μετά από σχετικό ερώτημα.

Η Jean Bart είναι το ένα από τα δύο πλοία που προτείνει η Γαλλία ως μέρος της ενδιάμεσης λύσης, ωστόσο δεν ενθουσιάζουν ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά λόγω και της παλαιότητάς τους. Απομένει να δούμε στην πράξη την επιβεβαίωση του δημοσιεύματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail