ITS Cavour: Εντυπωσιάζουν οι πρώτες προσνηώσεις F-35B στο ιταλικό αεροπλανοφόρο

Freepen.gr -
Δύο αεροσκάφη F-35B Lighting II προσγειώθηκαν στο ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour (CVH 550). Οι πιλότοι πέταξαν τα φέροντα ειδικά όργανα F-35B των ΗΠΑ από τον Ναυτικό αεροπορικό σταθμό Patuxent River (nas Pax River), Maryland, στη ναυαρχίδα του ιταλικού Ναυτικού, στις 28 Φεβρουαρίου.

Το F-35B έχει τη δυνατότητα της κάθετης απονήωσης και προσνήωσης. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη συμμετέχουν σε μια ομάδαπερίπου 180 ατόμων προσωπικού από το Nas Pax River-based F-35 Integrated Test Force (ITF) που ξεκίνησε για έως και τέσσερις εβδομάδες δοκιμών στη θάλασσα.

"Η ομάδα μας έχει εκπαιδευτεί εκτενώς για να προετοιμαστεί για αυτήν την ημέρα και είχα την τιμή να προσγειώσω ένα από τα δύο πρώτα αεριωθούμενα αεροπλάνα στο Cavour", δήλωσε ο πιλότος δοκιμών F-35B των U.S. Marine, Maj. Brad Leeman, υπεύθυνος της ομάδας δοκιμών ITF.

"Είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για όλους μας, σήμερα, να δούμε το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς στο κατάστρωμα πτήσης μας", δήλωσε ο κυβερνήτης του Cavour, πλοίαρχος Giancarlo Ciappina. "Αυτό αντιπροσωπεύει, πράγματι, μια εξαιρετική επιτυχία αλλά, ταυτόχρονα, μια νέα πρόκληση για το μέλλον της ιταλικής Ναυτικής Αεροπορίας".

"Κάθε αξιωματικός και όλο το πλήρωμα είναι πολύ υπερήφανοι που συνεργάζονται στενά με την ομάδα δοκιμών του F-35 Joint Program Office κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών στη θάλασσα και είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι να κάνουμε τη σκληρή δουλειά για να εξοπλίσουμε το Cavour και το ιταλικό Ναυτικό με την ικανότητα αεροπορικής μάχης πέμπτης γενιάς του Joint Strike Fighter", δήλωσε ο Ciappina.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail