Οι Ρώσοι διέλυσαν εγκατάσταση φυσικού αερίου της HTS - Έντρομοι οι Τούρκοι φώναξαν το Ρώσο Πρεσβευτή

Freepen.gr - Σύμφωνα με τις πηγές του Συριακού παρατηρητηρίου, τα στοχευμένα κτίρια και εγκαταστάσεις που βομβαρδίστηκαν από τους Ρώσους στο Ιντλίμπ διοικούνται από ανθρώπους κοντά στη λεγόμενη "κυβέρνηση σωτηρίας" και μισθοφόρους της HTS (πρώην αλ Νούσρα που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα), γεγονός που οδήγησε στην εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς σε έναν από τους στοχευόμενους χώρους που αφορά δομή φυσικού αερίου, η οποία λειτουργείται από την Watad που ελέγχεται από τους τρομοκράτες.

Τα πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης το χωριό Kafr Shalaya, κοντά στην πόλη Ariha στην ύπαιθρο του Idlib, χωρίς καμία πληροφορία για τα θύματα μέχρι τώρα.

Η φόρα που έχουν πάρει εσχάτως οι Ρώσοι είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί ο Alexei Yerkhov, πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία στο υπουργείο Εξωτερικών όπου εκφράστηκαν οι φόβοι κι οι ανησυχίες των Τούρκων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε προηγουμένως εντοπίσει ότι ένας πυραύλος μεγάλης εμβέλειας έπεσε κοντά στην περιοχή Salwa στη Βόρεια ύπαιθρο του Idlib, στα σύνορα με την Ταξιαρχία Iskenderun, και δεν υπήρχαν μέχρι τώρα πληροφορίες σχετικά με την πηγή του πυραύλου, είτε ήταν από τα πολεμικά πλοία στις ακτές της Συρίας είτε από τη βάση Hmeimim. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, καθώς ο πυραύλος έπεσε στο στρατιωτικό αρχηγείο των φατριών. 

Η στιγμή που τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν και κατέστρεψαν το εργοστάσιο φυσικού αερίου που χρησιμοποιούσαν οι" τρομοκρατικές " οργανώσεις

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail