Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έκαναν μεγάλο πυροτέχνημα αποθήκη πυρομαχικών της τουρκόφιλης HTS!

Freepen.gr - Στις 13 Μαρτίου, τα πολεμικά αεροσκάφη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS) πραγματοποίησαν ένα κύμα αεροπορικών επιθέσεων στη βορειοδυτική περιοχή του Idlib.

Τουλάχιστον πέντε αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τις παρυφές των πόλεων Takad και Irhab, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην πρώτη γραμμή με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου. Μεγάλες εκρήξεις αναφέρθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών της συνδεδεμένης με την Αλ Κάιντα Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) ενώ δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες.

Αυτή ήταν η δεύτερη αποθήκη πυρομαχικών της HTS που στοχεύεται αυτό το μήνα. Λιγότερο από δέκα ημέρες πριν, μια σειρά ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων κατέστρεψε μια αποθήκη που βρισκόταν κοντά στο Ma'arrat Misrin στο ανατολικό Idlib.

Παρά την παρουσία χιλιάδων βαριά οπλισμένων τουρκικών στρατευμάτων σε διάφορα μέρη του Ιντλίμπ, η ΗΤS παραμένει ο ντε φάκτο κυβερνήτης της περιοχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail