Ο Ναύαρχος Gorshkov βγαίνει στη θάλασσα του Μπάρεντς για να εξαπολύσει τον Tsirkon

Freepen.gr - Η ρωσική φρεγάτα "Ναύαρχος Gorshkov" που επιχειρεί στο τμήμα του Βόρειου Στόλου των πλοίων κατευθυνόμενων πυραύλων έχει αναπτυχθεί στη θάλασσα του Μπάρεντς για άσκηση με πραγματικά πυρά, ανέφερε το Γραφείο Τύπου του Στόλου την Πέμπτη.

"Το πλήρωμα της φρεγάτας Ναύαρχος Gorshkov έχει αναπτυχθεί στη θάλασσα του Μπάρεντς, όπου θα ασκηθεί με πυραυλικά πυρά και πυροβόλα κατά θαλάσσιων στόχων", ανέφερε το γραφείο τύπου σε σχετική δήλωση.

Μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων στη θάλασσα του Μπάρεντς, η φρεγάτα θα επιστρέψει στη ναυτική βάση του Severomorsk, ανέφερε.

Η φρεγάτα "Ναύαρχος Gorshkov" είναι από τα πιο προηγμένα πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου. Κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Severnaya στην Αγία Πετρούπολη στα βορειοδυτικά της Ρωσίας και τέθηκε σε υπηρεσία με τον στόλο τον Ιούλιο του 2018. Στα τέλη του 2020, η φρεγάτα συμμετείχε στις δοκιμές των υπερηχητικών πυραύλων κρουζ Tsirkon. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε αρκετές επιτυχημένες πυραυλικές βολές.

Τα πλοία κλάσης "Ναύαρχος Gorshkov" έχουν εκτόπισμα 4.500 τόνους και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μέχρι 29 κόμβους. Είναι οπλισμένα με εκτοξευτές πυραύλων Oniks και Kalibr, αλλά και με συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος Poliment-Redut.

Πρόκειται για πολεμικά πλοία πολλαπλών αποστολών ικανών να καταπολεμούν αποτελεσματικά τα εχθρικά πλοία επιφανείας, αεροσκάφη και υποβρύχια καθώς επίσης να εξαπολύουν βλήματα εναντίον επίγειων και παράκτιων εγκαταστάσεων σε απόσταση άνω των 1.500 χιλιομέτρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail