F-35B των ΗΠΑ άνοιξε πυρ και πέτυχε τον εαυτό του!

Freepen.gr - Ένα αμερικανικό μαχητικό F-35B έπληξε τυχαία τον εαυτό του με το δικό του Gun Pod, ανέφερε το "The Drive" στις 24 Μαρτίου. Το F-35B του Ναυτικού των ΗΠΑ μετά την κάθετη απογείωσή του, προσγειώθηκε εξ ίσου απότομα αφού άνοιξε πυρ με ένα πυροβόλο 25mm. Το ατύχημα συνέβη στην Αριζόνα στις 12 Μαρτίου 2021, αλλά αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με το Drive, η ρουκέτα εξερράγη σχεδόν ταυτόχρονα με την εξαπόλυση του βλήματος PGU-32 / B SAPHEI-T με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το κάτω μέρος της ατράκτου. Ωστόσο ο πιλότος δεν τραυματίστηκε και ήταν σε θέση να προσγειώσει το αεροπλάνο στη βάση.

Ωστόσο, το κέντρο θαλάσσιας ασφάλειας χαρακτήρισε το περιστατικό ως ατύχημα βαθμού Ι, το υψηλότερο επίπεδο στην κλίμακα έκτακτης ανάγκης του στρατού των ΗΠΑ.

Το κόστος της ζημιάς σύμφωνα με το δημοσίευμα αγγίζει τα 2,5 εκατ δολάρια.

Πως λειτουργεί κανονικά το Gun Pod.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail