Η Νότια Κορέα τον Απρίλιο παρουσιάζει τον ανταγωνιστή των F-35, F-22, J-20 και Su-57

Freepen.gr - Η Korea Aerospace Industries (KAI) σχεδιάζει να αποκαλύψει ένα πρωτότυπο του πρώτου αυτόχθονου μαχητικού αεροσκάφους της Νότιας Κορέας τον Απρίλιο, ανέφερε η υπηρεσία προμήθειας όπλων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία προμήθειας όπλων, η KAI πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο πρωτότυπο του μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς, γνωστότερου ως αεροσκάφος Korean Fighter eXperimental (KF-X).

Ο Jung Kwang-sun, επικεφαλής του προγράμματος KF-X στη διοίκηση της Defense Acquisition Program Administration, δήλωσε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση θα είναι μια "στιγμή ορόσημο" για τη χώρα και την αεροδιαστημική βιομηχανία.

"Αφού εργαστήκαμε μόνο με το σχέδιο μέχρι στιγμής, θα έχουμε τώρα κάτι που μπορούμε πραγματικά να δούμε και να δοκιμάσουμε αν αυτό που μελετάμε λειτουργεί πραγματικά", δήλωσε ο Jung στους δημοσιογράφους στην έδρα της Korea Aerospace Industries (KAI) στη Νότια Πόλη Sacheon την Τετάρτη.

Η Νότια Κορέα εργάζεται για το έργο ανάπτυξης μαχητικών επόμενης γενιάς από τα τέλη του 2015 για να αντικαταστήσει τον γηράσκοντα στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας των αεριωθούμενων αεροσκαφών F-4 και F-5.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail