Η Τουρκία θα αντικαταστήσει τα F-35 με drones στο αεροπλανοφόρο της

Freepen.gr - Η Τουρκία ελπίζει να αναβαθμίσει τον πρώτο της αεροπλανοφόρο για να χρησιμοποιήσει drones αντί για μαχητικά αεροσκάφη F-35Β, τα οποία επίσης σχεδίαζε να αποκτήσει.

Το ελαφρύ αεροπλανοφόρο Anadolu σχεδιάστηκε αρχικά για να είναι συμβατό με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 επόμενης γενιάς.

Ωστόσο η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα του αεροσκάφους άλλαξε τα δεδομένα ενώ το Defense News αναφέρει η Τουρκία αναζητούσε τρόπους να εντάξει στο Anadolu εγχώρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

"Για να μπορούν να απονηώνονται και να προσγειώνονται drones στους αερομεταφορείς, η δομή τους πρέπει να είναι ισχυρή επειδή υποβάλλονται σε πολύ υψηλά g-σοκ. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα νέο (τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα) ΕΝΤΙ ότι θα καταφέρει να επιχειρεί στο LHD Anadolu σε ένα χρόνο", δήλωσε ο Haluk Bayraktar, διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής Baykar.

Ένα Bayraktar TB3 βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Και το νέο μοντέλο θα μπορούσε να επιτρέψει στο Anadolu να μεταφέρει μεταξύ 30 και 50 από τα ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 10 από τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργούν ταυτόχρονα, δήλωσε ο επικεφαλής της Προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ, σύμφωνα με το Defense News.

Το Anadolu αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος. Αλλά οι αλλαγές που θα επιτρέψουν τη λειτουργία του drone θα μπορούσαν τώρα να καθυστερήσουν την παράδοση του σκάφους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail