Εμπαίζουν τους πολίτες με γελοία «μέτρα ανακούφισης» και ο Πρωθυπουργός ονειρεύεται… «άλμα δεκαετίας» μετά την πανδημία…

Eνώ ο κ. Μητσοτάκης ονειρεύεται (ή μάλλον κοροϊδεύει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό λέγοντας) πως η χώρα μετά τον κάβο της πανδημίας θα κάνει… άλμα δεκαετίας, η οικονομία συνεχίζει να καταρρέει, εγκλωβισμένη σε έναν άθλιο επικοινωνιακό τακτικισμό του Μαξίμου, που αρνείται να παραδεχθεί την παταγώδη αποτυχία του προς τους πολίτες.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Είναι πολύ πιθανό, η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας να φέρει όντως άλμα δεκαετίας ή και εικοσαετίας, άλλα προς… τα κάτω. Προς τον γκρεμό.

Τα υποτιθέμενα μέτρα ανακούφισης των πολιτών που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς την Παρασκευή, το μόνο που κατάφεραν είναι να προκαλέσουν γέλιο άλλα και περισσότερη αγανάκτηση.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιτροπή, μετά από μεγάλη περισυλλογή, αποφάσισε πως η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των νυχάδικων, θα είναι το μεγάλο… βάλσαμο για την ψυχολογία των ασυλοποιημένων ελλήνων…

Σε μια τόσο ιερή και σημαντική πνευματική περίοδο, όπως αυτή της Σαρακοστής, οι μεγάλοι εγκέφαλοι του Μαξίμου σκέφτηκαν να δώσουν προτεραιότητα στο περιποιημένο κούρεμα και το υπέρκομψο νύχι, συνεχίζοντας αυτόν τον εμπαιγμό των 9 ατόμων στις εκκλησίες και του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά στους μητροπολιτικούς ναούς.

Ονόμασαν μέτρο ανακούφισης το ότι αποφάσισαν να… επιτρέψουν το ψάρεμα, λες και η παράκτια αλιεία ήταν ποτέ ή θα μπορούσε να είναι ποτέ εστία υπερμετάδοσης.

Ταυτόχρονα απαγορεύουν ακόμα τις διαδημοτικές μετακινήσεις, οπότε ΑΝ είσαι τυχερός να έχεις θάλασσα στον Δήμο σου έχει καλώς. Αν δεν έχεις, τότε επιδίδεσαι σε ψάρεμα ενυδρείου. Και με κλειστά τα καταστήματα ειδών αλιείας, ο επίδοξος ψαράς καλείται απ’ τον κ. Χαρδαλιά να ακονίσει τις ικανότητες επιβίωσης του με αυτοσχέδιο εξοπλισμό (μιας και έχει μεγάλη πέραση το… survivor) ή να προμηθευτεί δολώματα από κάποιο… κομμωτήριο.

Ακόμη, μετά από πολλές εβδομάδες εφαρμογής του εντελώς βλακώδους μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 τα σαββατοκύριακα, αποφάσισαν πρώτα να το πάνε στις 19:00 και τώρα στις 21:00. Δηλαδή + 4 ώρες… ξεμαντρώματος  την εβδομάδα στους τρόφιμους. Οποία ανακούφισις…

Λες και ο χρόνος των ζωών μας είναι συγκεντρωμένος στην «τράπεζα ελευθερίας» της κυβέρνησης, που εδέησε να μας φιλοδωρήσει με 4 ώρες εξανθρωπισμού.

Ακόμα και οι ίδιοι οι φιλοκυβερνητικοί λοιμωξιολόγοι άρχισαν να παραδέχονται ανοιχτά πως το γενικευμένο lockdown δεν αποδίδει, γιατί υπάρχει μεγάλη κόπωση και απείθεια στα περιοριστικά μέτρα. Ξεχνούν να προσθέσουν όμως, πως η μεγάλη κόπωση και η απείθεια, δημιουργήθηκαν ακριβώς λόγω των παράλογων μέτρων που εισηγήθηκαν οι ίδιοι επί σειρά μηνών ή σιγοντάροντας τις παρασκηνιακές εντολές της κυβέρνησης.

Η κόπωση ήρθε λόγω του σκληρότερου lockdown σε όλη την Ευρώπη.

Ξαφνικά θυμήθηκαν τον κίνδυνο της ενδοοικογενειακής μετάδοσης, κάτι για το οποίο αρκετοί επιστήμονες, διαφωνώντας με το κυρίαρχο αφήγημα, επισήμαιναν εδώ και μήνες. Και η απάντηση για τις προειδοποιήσεις τους, ήταν η «εξορία» απ’ τα συστημικά μέσα. Σήμερα τους θυμήθηκαν και τους καλούν για να μιλήσουν.

Οι λοιμωξιολόγοι ξεκίνησαν να μιλούν για ελεύθερη πρόσβαση σε υπαίθριους χώρους γιατί ο ιός συγκεντρώνεται κυρίως σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, ενώ πριν μόλις δύο εβδομάδες, αστυνομικοί υπό τις οδηγίες του κ. Χρυσοχοΐδη, ξυλοφόρτωναν πολίτες επειδή τολμούσαν να καθίσουν σε… πλατείες.

Ξαφνικά, μετά από σχεδόν 1μισο χρόνο, κατάλαβαν πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί μαζικά τεστ για να επιτευχθεί ικανή ιχνηλάτηση και όχι περιπλανώμενα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που αναζητούσαν τα κρούσματα με την λογική της αναζήτησης των χρυσών αριθμών του Tζόκερ.

Παράλληλα, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι υπερφορτωμένη λόγω των τραγικών αποτελεσμάτων που προκάλεσε το παρατεταμένο lockdown, o κ. Κικίλιας απειλεί τους ιδιώτες γιατρούς με επιτάξεις (τώρα τις θυμήθηκαν και αυτές…) και επιστρατεύσεις και το κυβερνητικό επιτελείο μαζί με τους λοιμωξιολόγους, αναζητούν την κατάλληλη χρονική στιγμή προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα της ήδη κατεστραμμένης αγοράς.

Όσο επιμένουν στο απαγορευτικό, αποσκοπούν στο να δώσουν παράταση στη πολιτική τους επιβίωση, αφού το τέρας της ανεργίας που θα αναδυθεί αυτοστιγμεί με το άνοιγμα της αγοράς, παραμένει κρυμμένο πίσω από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικαλούνται και χρησιμοποιούν τώρα.

Την ίδια στιγμή τολμούν να μιλούν για «άλματα δεκαετίας» και εκλογές στο τέλος της τετραετίας…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail