Κάκιωσε με τη Σαουδική Αραβία ο Ερντογάν: "Μας ζητά ένοπλα drones αλλά συνασκείται με την Ελλάδα"

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η Σαουδική Αραβία ζήτησε προμήθεια τουρκικών στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, ο Ερντογάν εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Βασιλείου να διεξάγει αεροπορικές ασκήσεις με την Ελλάδα, υποδηλώνοντας ότι μια συμφωνία για τα αεροσκάφη εξαρτιόταν από τη μελλοντική συμπεριφορά του Ριάντ.

"Η Σαουδική Αραβία διεξάγει κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα", δήλωσε ο Ερντογάν σε ενημέρωση τύπου.

"Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η Σαουδική Αραβία μας ζητάει ένοπλα drones", πρόσθεσε. "Η ελπίδα μας είναι να λύσουμε αυτό το ζήτημα ήρεμα, χωρίς να ενταθεί η ατμόσφαιρα".

Η Τουρκία έχει αναδειχθεί ως κατασκευαστής ένοπλων drones στον κόσμο, το οποίο βοήθησε το Αζερμπαϊτζάν να σημειώσει σαρωτικά κέρδη στον πόλεμο των έξι εβδομάδων με την Αρμενία πέρυσι στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ενώ σημαντική ήταν η συμβολή τους και στη Λιβύη.

Το Ριάντ έχει ήδη μια συμφωνία μεταφοράς τεχνολογίας με την ιδιωτική εταιρεία Vestel της Τουρκίας που επιτρέπει στη Σαουδική Αραβία να κατασκευάσει τα δικά της στρατιωτικά drones.

Αλλά υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η εικασία ότι επιδιώκει επίσης αμυντικές παραλαβές για να σπάσει το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλει ορισμένες δυτικές χώρες για τη στρατιωτική εκστρατεία της στην Υεμένη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail