Τουρκική ομάδα απειλεί να δολοφονήσει Γερμανίδα βουλευτή των "Die Linke"!

Freepen.gr - Η Γερμανίδα βουλευτής κουρδικής καταγωγής για το Αριστερό Κόμμα (Die Linke), Sevim Dağdelen, δέχεται απειλές θανάτου από μέλη ακροδεξιάς τουρκικής ομάδας, ανέφερε το Σάββατο ο Γερμανός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Deutsche Welle.

Οι απειλές που απευθύνονται στη Dağdelen έχουν υπογραφεί από την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη παραστρατιωτική δύναμη JITEM της Τουρκίας, δήλωσε ο βουλευτής των "Die Linke" Jörg Schindler στο DW.

Ο Schindler ανέφερε επίσης ότι η Sarya Ataç, υποψήφια για το αριστερό κόμμα στην πολιτεία της Έσσης στις τοπικές εκλογές, δέχεται επίσης παρόμοιες απειλές.

"Η τουρκική κυβέρνηση, με τους πιο αδύναμους όρους, ανέχεται αυτόν τον σχηματισμό", δήλωσε ο Schindler. "Και η Γερμανική Κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό στο υψηλότερο επίπεδο".

Οι γερμανικές αρχές πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως τη διερεύνηση του θέματος και να προστατεύσουν και τους δύο βουλευτές, δήλωσε ο Schindler.

Η JITEM κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην ανατροπή, εξαφάνιση και εκτέλεση Κούρδων πολιτικών και επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, περίοδο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων αυτονομιστών.

Η Dağdelen ασκεί σκληρή κριτική κατά της τουρκικής κυβέρνησης ενώ παλαιότερα είχε ζητήσει να απαγορευτεί η είσοδος στη Γερμανιά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γερμανός νομοθέτης το 2016 προέτρεψε τη δράση μετά τη λήψη απειλών κατά της γενοκτονίας των Αρμενίων στο κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail