Η διανομή εμβολίων COVID της Ε.Ε. αντιμετωπίζει νέα επιπλέον προβλήματα

ZeroHedge, 12-3-21

H διαβόητη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη του εμβολιασμού πρόκειται να πάει από το κακό στο χειρότερο.

Νωρίτερα σήμερα, μια ομάδα ευρωπαϊκών κρατών σταμάτησε τους εμβολιασμούς εμβολίων Covid AstraZeneca, εν μέσω μιας έρευνας για το αν οι εμβολιασμοί συνέβαλαν σε επικίνδυνους θρόμβους αίματος που οδήγησαν σε τουλάχιστον έναν θάνατο. Και σαν να μην ήταν αυτό ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα για μια μέρα, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι τα κατασκευαστικά προβλήματα μαστίζουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής της AstraZeneca, δημιουργώντας περισσότερα εμπόδια στη διανομή

Και τώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για περαιτέρω καθυστερήσεις. Ευτυχώς που η Ιταλία αρνήθηκε να στείλει ένα φορτίο εμβολίων στην Αυστραλία. Εδώ είναι περισσότερα από το Μπλούμπεργκ:

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοιμάζονται για περαιτέρω πιθανές καθυστερήσεις στη διανομή του εμβολίου Covid της AstraZeneca Plc μετά από προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι ο κατασκευαστής εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, σύμφωνα με διπλωματικό σημείωμα που είδε το Bloomberg.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astra Pascal Soriot δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία θα εξετάσει την εκμετάλλευση διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού για να καλύψει μέρος του ελλείμματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής στις ΗΠΑ. Έχει αναθεωρήσει το πρόγραμμα παράδοσής του πολλές φορές, πιο πρόσφατα δεσμεύεται σε 40 εκατομμύρια δόσεις αυτό το τρίμηνο και 180 εκατομμύρια στο δεύτερο από έναν προηγούμενο στόχο περίπου 280 εκατομμυρίων και στις δύο περιόδους.

Ωστόσο, σε συνεδρίαση των πρεσβευτών της ΕΕ την Τετάρτη, ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ ενημερώθηκαν από ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ ότι η Άστρα εξακολουθεί να είναι "προβληματική". Άκουσαν επίσης ότι η Johnson & Johnson, η οποία θα μπορούσε να λάβει άδεια αγοράς από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την Πέμπτη, δεν έχει ακόμη παράσχει χρονοδιάγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο της.

Ως αποτέλεσμα, οι Βρυξέλλες δήλωσαν την Πέμπτη ότι σκοπεύουν να επεκτείνουν το μηχανισμό ελέγχου εξαγωγών εμβολίων μέχρι τα τέλη Ιουνίου από τα μέσα Μαρτίου, αναφέροντας "επίμονες καθυστερήσεις" σε κάποιες παραδόσεις.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μόλις παρήγγειλε άλλα 100 χιλιάδες εμβόλια από την JNJ, και είναι πιθανό να έρχονται περισσότερα, περιορίζοντας την προσφορά που είναι διαθέσιμη για απορρόφηση από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τα άλλα 25 μέλη της ΕΕ.

Σχετικά με την Τζόνσον αντ Τζόνσον, η ΕΕ είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι στο πλαίσιο της σύμβασης, η εταιρεία θα κάλυπτε και θα τελείωνε ένα μέρος της προσφοράς της στην ΕΕ στις ΗΠΑ, προκαλώντας ανησυχίες μεταξύ ορισμένων κυβερνήσεων. Η ΕΕ δήλωσε τότε ότι δεν περίμενε ότι αυτό θα επηρέαζε τις παραδόσεις.

Αυτή την εβδομάδα, η επιτροπή δήλωσε σε διπλωμάτες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εύρεσης μέρους αυτής της ικανότητας συμπλήρωσης σε άλλες τρίτες χώρες, καθώς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη στην ΕΕ, σύμφωνα με το σημείωμα της συνεδρίασης.

On Wednesday, Brussels top regulator, the European Medicines Agency said Wednesday in a statement referencing concerns with some Austria cases that it was investigating the concerns but that it has found no indication that the vaccine caused the blood clots; the European Commission has said it will follow EMA’s

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ιατρικής, αρμόδιος ύπατος ρυθμιστής, σε ανακοίνωση για τις ανησυχίες σχετικά κρούσματα (θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό)στην Αυστρία, ανέφερε ότι ερευνά τις ανησυχίες αλλά δεν βρήκε ενδείξεις ότι το εμβόλιο προκάλεσε τους θρόμβους και η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τις εισηγήσεις της Ιατρικής Επιτροπής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail