Η αγωνία για την τύχη του Οτσαλάν μεγαλώνει μετά από τηλεφώνημα-παρωδία

Freepen.gr - Δηλώνοντας ότι το τηλεφώνημα με τον ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Öcalan ήταν πρόκληση, ο βουλευτής του HDP στην Urfa, Ömer Öcalan δήλωσε: "μας έκανε να ανησυχούμε περισσότερο. Δεν μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες για τις συνθήκες ζωής και υγείας του κ. Öcalan" μεταδίδει το πρακτορείο http://mezopotamyaajansi29.com/en/ALL-NEWS/content/view/129530.

Ο ηγέτης του ΡΚΚ, Abdullah Öcalan, ο οποίος βρίσκεται υπό αυστηρή απομόνωση για 22 χρόνια στην κλειστή Φυλακή υψηλής ασφάλειας τύπου F-Type του Imrali, δεν έχει επιτραπεί να συναντηθεί με την οικογένειά του και τους δικηγόρους του για 11 μήνες. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την οικογένεια και τους δικηγόρους για να τον δουν μετά από τους ισχυρισμούς σχετικά με τις συνθήκες υγείας του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έμειναν αναπάντητες. Ο αδελφός του Mehmet Öcalan κλήθηκε στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Urfa για να πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση με τον αδελφό του Abdullah Öcalan στις 25 Μαρτίου. Η τηλεφωνική κλήση διακόπηκε μετά από 4-5 λεπτά. Ο Abdullah Öcalan υπογράμμισε ότι αν θα υπάρξει επικοινωνία, θα πρέπει να είναι στο Imralı και είπε ότι θέλει να δει τους δικηγόρους του.

Αξιολογώντας το τηλεφώνημα, ο ανιψιός του Abdullah Öcalan, Ömer Öcalan, δήλωσε ότι ήταν ένα πειρατικό τηλεφώνημα.

"Επιδεξιότητα"

Ο Öcalan δήλωσε ότι ο πατέρας του Mehmet Öcalan κλήθηκε για τηλεφωνική κλήση στις 24 Μαρτίου και ενημερώθηκε ότι θα γίνει τηλεφωνική κλήση στις 25 Μαρτίου και πως πήγαν στο δικαστήριο της Urfa με τον δικηγόρο του ηγέτη του PKK, Mazlum Dinç και τον πατέρα του Mehmet Öcalan. Ο Öcalan του HDP δήλωσε: "η τηλεφωνική κλήση διακόπηκε λίγο μετά την έναρξή της. Ρωτήσαμε τους υπαλλήλους εκεί. Ζητήσαμε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα. Ο Γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι η τηλεφωνική κλήση είχε λήξει. Η τελευταία τηλεφωνική συνομιλία που έγινε με τον κ. Öcalan ήταν στις 27 Απριλίου 2020. Εκείνη η τηλεφωνική κλήση διήρκεσε περίπου 25 λεπτά. Αλλά αυτό, το οποίο έλαβε χώρα στις 25 Μαρτίου, διήρκεσε 4,5 λεπτά. Ο κ. Öcalan λέει ότι αυτό δεν είναι ο τρόπος και πως η τηλεφωνική κλήση δεν ήταν νόμιμη και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Στερείται σοβαρότητας. Ήταν ένα πειρατικό τηλεφώνημα. Θέλουμε να εφαρμοστεί ο νόμος".

"ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΩΡΑ"

Ο Öcalan, ο οποίος κάλεσε το κράτος να είναι σοβαρό, δήλωσε: "το κράτος πρέπει να προσεγγίσει σοβαρά αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με το δικό του βάρος. Εάν υπάρχει μια διαφορετική κατάσταση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να βγει και να κάνει μια δήλωση. Αυτή η επιδεξιότητα είναι απαράδεκτη. Αυτό το τηλεφώνημα μας έκανε να ανησυχούμε περισσότερο. Αυτό μπορεί να είναι μόνο μια πρόκληση. Δεν το δεχόμαστε. Ο κ. Öcalan απαιτεί να δει τους δικηγόρους του, καθώς είναι δικαίωμά του. Δεν μπορούμε να λάβουμε καμία πληροφορία σχετικά με τον κ. Öcalan".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail