Η Ινδία να αυξήσει τη συνεργασία με την Αρμενία απαντώντας στα χαριεντίσματα Τουρκίας - Πακιστάν

Η στάση της Τουρκίας έχει αρχίσει να ανησυχεί και να ενοχλεί ακόμη και την Ινδία.

Άρθρο της Ινδικής ιστοσελίδας Opindia - Aπό: cosmostatus.blogspot.com

Ένα από τα πιο σημαντικά γεωπολιτικά γεγονότα του 2020, εάν όχι το πιο σημαντικό, ήταν ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραπάχ μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, όπου το Αζερμπαϊτζάν πέτυχε στρατηγικές νίκες κατά της Αρμενίας. Κατά το πόλεμο, το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίχθηκε από την Τουρκία, ενώ Πακιστανοί πολεμιστές έφτασαν στην περιοχή με σκοπό να βοηθήσουν το Αζερμπαϊτζάν.

Μία από τις άμεσες επιπτώσεις του πολέμου ήταν ότι η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA), ο μεγαλύτερος Αρμενικός – Αμερικανικός πολιτικός οργανισμός, προειδοποίησαν τις ΗΠΑ να απαιτήσουν την καταχώρηση στη μαύρη λίστα του Πακιστάν από τον Ομάδα Δράσης Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) επειδή χρηματοδοτεί «μισθοφόρους τζιχαντιστές» κατά της Αρμενίας.

Σήμερα, οι ειδικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Ινδία και η Αρμενία θα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το πλέγμα Τουρκίας και Πακιστάν. Πρόσφατα, η Τουρκία υποστήριξε το Πακιστάν σε σημαντικά θέματα όπως το Κασμίρ. Επίσης, είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορές που συνδέουν ριζοσπαστικές ισλαμικές οργανώσεις όπως το PFI με τον Ερντογάν και τις Τουρκικές ΜΚΟ που υποστηρίζει.

Ο αναλυτής Yeghia Tashjian, σε διαδικτυακό σεμινάριο που οργανώθηκε στις 5 Μαρτίου από το Red Lantern Analytica (RLA) που εδρεύει στο Νέο Δελχί, υποστήριξε ότι η Τουρκία προσπαθεί να εδραιώσει συμμαχίες με χώρες όπως το Πακιστάν για να αντιμετωπίσει την επιρροή της Ινδίας και της Ρωσίας.

Το θέμα του διαδικτυακού σεμιναρίου ήταν «Αποκρυπτογράφηση μίσους: γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία και γενοκτονία Ινδουιστών και Σιχ από το Πακιστάν».

Ο αναλυτής Yeghia Tashjian είπε ότι η Ινδία, το Ιράν και η Αρμενία θα πρέπει να αυξήσουν την συνεργασία τους για να περικόψουν την Τουρκική εξάπλωση υπό τον Ερντογάν. Μάλιστα, υπάρχει σοβαρή περίπτωση η Τουρκία να στείλει μισθοφόρους στο Κασμίρ.

Η Anush Ghavalyan, αναλυτής από το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) είπε ότι τι Αρτσάχ δέχτηκε μεγάλη βοήθεια από Ινδούς στα κοινωνικά δίκτυα και ελπίζει πως η Ινδία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Ινδία ανακοίνωσε πως παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με την είσοδο σημαντικών Αρμενικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν και έκανε έκκληση για αλληλοσεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου των υπαρχόντων συνόρων.

Το Opindia αναφέρει πως η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την απαράδεκτη γενοκτονία των Αρμενίων, όταν ένα εκατομμύριο Αρμένιοι έγιναν στόχος συστηματικής εθνοκάθαρσης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέχρι σήμερα η Ινδία έχει διατηρήσει ουδέτερη στάση για το θέμα. Όμως, δεδομένης της ροπής που έχει τελευταία η Τουρκία, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Ινδία θα πρέπει να απαντήσει αυξάνοντας την συνεργασία της με την Αρμενία σε διεθνές επίπεδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail