Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση με την αυτοαναίρεσή της και τον παράλληλο διάλογο με τις διερευνητικές;

Τεράστιο λάθος εκ μέρους της Ελλάδος που τελικά αποδέχεται έμμεσα να τρέχουν δύο διαδικασίες παράλληλα: Διερευνητικές σήμερα και πολιτικές διαβουλεύσεις αύριο. Και όπως συχνά μας έχει συνηθίσει να κάνει διολισθαίνει και επιτρέπει στην Τουρκία να διευρύνει το πεδίο και να μας επιβάλλει τελικά την θέλησή της.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας και όλα τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας, μας ζάλισαν εδώ και μήνες, ότι είναι διερευνητικές που διερευνούν για την δυνατότητα να ξεκινήσει ο διάλογος, ότι είναι άτυπες και επί της διαδικασίας και ότι δεν θα μπουν σε αυτό το στάδιο θέματα πολιτικά επί της ουσίας.

Και όλοι οι καλοπροαίρετοι συμφωνήσαμε και χειροκροτήσαμε.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι θα υπάρξουν και πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμικών παραγόντων (ΓΓ Υπουργείων Εξωτερικών) αύριο, πριν ακόμη οι διερευνητικές ολοκληρώσουν το έργο τους να καθορίσουν την διαδικασία και την ατζέντα επί της οποίας θα διεξαχθεί ο πολιτικός διάλογος.
Είναι ακατανόητη η διολίσθηση αυτή. 

Εάν τελείωσαν το έργο τους οι διερευνητικές ας ξεκινήσει ο διάλογος. Ας ανακοινωθεί επίσημα!
ΟΧΙ όμως πριν. Είναι τεράστιος ο κίνδυνος. Είναι άκαιρο και θα το εκμεταλλευθεί εις βάρος μας η Τουρκία. 

Η κοροϊδία είναι εξώφθαλμη! 

Και τιτρώσκει όχι μόνο την αξιοπιστία της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Δείχνει και έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες, έλλειψη σθένους και δυνατότητας τήρησης μίας στιβαρής και αποτελεσματικής στρατηγικής. 

Πόσο μάλλον όταν από πλευράς Τουρκίας η διολίσθηση αυτή θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, όχι μόνο ως προς την διαδικασία και την ατζέντα, αλλά και ως προς τις εντυπώσεις που θα περάσει στην ΕΕ ότι αφού έχουν ξεκινήσει πλέον οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχει λόγος να εμπλακεί η ΕΕ σε αυτήν την διαδικασία.

Άντε τώρα εμείς να πούμε στην ΕΕ να λάβει θέση, γιατί παραβιάζει η Τουρκία την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο με την απαίτηση που εκφράζει άμεσα και επιτακτικά για να της ζητήσουμε άδεια για να περάσουν τα καλώδια από το Ισραήλ στην Κύπρο και εκείθεν στην Κρήτη.
Κινδυνεύουμε να μας πουν αφενός βάλτε το στην ατζέντα των θεμάτων, ή ακόμη χειρότερα να μας αναγκάσουν άμεσα είτε έμμεσα (με κάποια σιβυλλική δήλωσή της που να το αποδέχονται), να αιτηθούμε την άδεια της Τουρκίας για να περάσουν τα καλώδια.

Το κακό είναι ότι δεν μπορεί να καλυφθεί πλέον η κυβέρνηση πίσω από δικαιολογίες ότι δεν ήξερε, δεν γνώριζε, και ότι όλα αυτά προκύπτουν ξαφνικά. 

Καθημερινά πολλοί αναλυτές, και διεθνολόγοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους και έχουν προβλέψει και προειδοποιήσει για την διολίσθηση αυτή (προσωπικά επισήμανα ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος , να μπουν παρελκυστικά θέματα στην ατζέντα από την πίσω πόρτα και ότι σύντομα η Τουρκία θα εκφράσει απτά δικαιώματα κυριαρχίας στην διεκδικούμενη από αυτήν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο). 

Και πάλι εθελοτυφλούμε, πάλι χάνουμε χρόνο, πάλι καθυστερούμε και πάλι θα μας ξεπεράσουν οι εξελίξεις και πάλι διολισθαίνουμε αφήνοντας ζωτικό χώρο να καταλαμβάνεται από την Τουρκία και πάλι χάνουμε τα ερείσματά μας στην ΕΕ και πάλι περιμένουμε τον Γκοντό (ΗΠΑ αυτήν την φορά), ενώ η Τουρκία συνεχίζει να δημιουργεί τετελεσμένα (έχω εξηγήσει συγκεκριμένα για την στρατηγική των τετελεσμένων και πως επιτυγχάνεται προοδευτικά -https://www.facebook.com/stelios.fenekos/posts/3453715384671898).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail