Προσφυγή κατά Ερντογάν-Σαράζ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Freepen.gr - Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων "Nova" αποκάλυψε ότι η Λιβυκή οργάνωση για θύματα τρομοκρατίας και εξτρεμισμού προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πρώην επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας Φαγιέζ Αλ-Σαράζ, καθώς και μιας σειράς στρατιωτικών που ανήκουν στις δύο πλευρές.

Η προσφυγή, η οποία ήρθε τιτλοφορούμενη ως "τουρκική επιθετικότητα κατά της Λιβύης", αναφέρει ότι τα προαναφερθέντα πρόσωπα "συνεργάστηκαν στη διάπραξη 20 εγκλημάτων πολέμου στα Λιβυκά εδάφη, τα οποία τιμωρούνται από το διεθνές δίκαιο".

Το κείμενο της προσφυγής που υπέβαλε ο οργανισμός στο δικαστήριο σε συνεργασία με το Αφρο-Ασιατικό Κέντρο Μελετών και Διαβουλεύσεων δείχνει ότι "τα εγκλήματα αυτά ταξινομούνται ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και έχουν διαπραχθεί συλλογικά κατάφωρες παραβιάσεις διεθνών συμβάσεων, όπως ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την υπόθεση της Λιβύης.με βάση το Κεφάλαιο Επτά του χάρτη και ειδικότερα το ψήφισμα αριθ. "1970", το οποίο απαγορεύει την πώληση και εξαγωγή όπλων στη Λιβύη, και τις επακόλουθες αποφάσεις που χύνονται στο ίδιο περιεχόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail