Η Ρωσία αναπτύσσει και τρίτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Kirill Zykov / Moskva News Agency
Freepen.gr - Η Ρωσία εισήγαγε το τρίτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για γενική χρήση, ανέφερε το Interfax την Πέμπτη, αναφέροντας τους προγραμματιστές της και το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών, μεταδίδει το Moscow Times.

Το CoviVak, που αναπτύχθηκε από το κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Chumakov, είναι ένα εμβόλιο δύο δόσεων ολόκληρου του ιού που χρησιμοποιεί πλήρη, αλλά ανενεργά, σωματίδια του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί το Covid-19. 

Η μαζική παραγωγή του CoviVak ξεκίνησε την Πέμπτη και οι παρτίδες θα αποσταλούν στις περιοχές της Ρωσίας μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών στο Interfax.

Οι κλινικές δοκιμές Φάσης 3 στις οποίες συμμετέχουν 3.000 εθελοντές θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την εκτεταμένη ανάπτυξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έξι μήνες, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Επιστημών Valery Falkov, σύμφωνα με το Interfax.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail