Μήνυμα ισχυρής στήριξης της Ε.Ε. στον τουρκόφιλο Λίβυο πρωθυπουργό - Και το τουρκολιβυκό μνημόνιο κύριε;

Freepen.gr - Ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Josep Borrell, μετέφερε στο μεταβατικό Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Abdul Hamid Dbeibah, ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντείνει τη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση, και να παρέχει την αναγκαία υποστήριξη σύμφωνα με τις ανάγκες και προτεραιότητες, σύμφωνα με τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Borrell πρότεινε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης με τον Dbeibah, την Τετάρτη, συνεργασία σε τομείς στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να παράσχει εμπειρογνωμοσύνη και η προστιθέμενη αξία, όπως η οικοδόμηση θεσμών, η οικονομική διακυβέρνηση, και την προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2021, εκτός από την ασφάλεια και την αμυντική πολιτική, μέσω της κοινής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την κωδική ονομασία ΕΙΡΗΝΗ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε ότι "οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν να προγραμματίσουν αμοιβαίες επισκέψεις και να πραγματοποιήσουν στενό συντονισμό και συνεργασία, μεταξύ άλλων μέσω της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη, η παρουσία της οποίας θα είναι ζωτικής σημασίας καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να ενισχύσει το ρόλο της στην Τρίπολη σύντομα με την ελπίδα ότι η κατάσταση της ασφάλειας και της υγείας θα το επιτρέψει".

Το ισχυρό μήνυμα στήριξης άραγε αφορά και το τουρκολιβυκό μνημόνιο; Τι λέει επ' αυτού ο κ. Borrell του οποίου η χώρα ναυπηγεί αεροπλανοφόρα στην Κωνσταντινούπολη;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail