Αφού γίναμε «διάδρομος» για το φυσικό αέριο της Αιγύπτου κι Ισραήλ εκπληρώσαμε την ιστορική μας αποστολή ως έθνος

Πανηγυρίζουμε τώρα επειδή στη φαντασία μας «ανοίξαμε διάδρομο» για να μεταφέρουν ΑΛΛΟΙ στην Ευρώπη το φυσικό αέριο που βγάζουν στην ΑΟΖ τους. Το ότι την ίδια ώρα επιτρέπουμε στην Τουρκία να καταπατά τη δική μας δυνητική ΑΟΖ καθώς και της Κύπρου και να μας κλέβει ουσιαστικά τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ κοιτάσματα υδρογονανθράκων, προφανώς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τον κύριο Στούπα. Αφού γίναμε «διάδρομος» για το φυσικό αέριο της Αιγύπτου και του Ισραήλ εκπληρώσαμε την ιστορική μας αποστολή ως έθνος. Το ότι η Τουρκία επιχειρεί με το τουρκολιβυκό μνημόνιο το οποίο είναι ακόμα σε ισχύ, και με τη φιλοτουρκική κυβέρνηση-μαριονέτα που έχει εγκαταστήσει στην Τρίπολη να μας υφαρπάξει υπέρ της Λιβύης ακόμη και τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης είναι μία μικρή λεπτομέρεια με την οποία δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Ούτε φυσικά θα πρέπει να μας ενοχλεί το γεγονός ότι οι ξένες εταιρείες έγιναν καπνός από την κυπριακή ΑΟΖ, όταν κατάλαβαν ότι ο ελληνισμός δεν έχει καμία διάθεση να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα και θέλουν να δουν μέχρι πού θα φτάσει η Τουρκία για να διαπραγματευτούν κατόπιν μαζί της. Ούτε είναι άξιο λόγου το ότι εξαφανίστηκαν οι ξένες εταιρείες από τα ελληνικά βυθοτεμάχια προτού προλάβουμε να δούμε έστω και μία γεώτρηση. Μας έχουν πάρει όλοι χαμπάρι πόσο φοβικοί είμαστε απέναντι στους Τούρκους και πόσο άθλιες κυβερνήσεις έχουμε, και κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι σημειώνουμε ανεπανάληπτες γεωπολιτικές επιτυχίες επειδή τάχα γινόμαστε οι εγγυητές της αξιοποίησης του πλούτου των άλλων. Το ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ ο αγωγός EastMed αν δεν μπει εταίρος σ' αυτόν και η Τουρκία, είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια για τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Το ότι η Αίγυπτος και το Ισραήλ μας δουλεύουν ψιλό γαζί και επιχειρούν να τα βρουν παρασκηνιακά με τους Τούρκους διότι κατάλαβαν πόσο ψοφοδεείς είμαστε, είναι κι αυτό άλλη μία «θεωρία συνωμοσίας». Το ότι η Σαουδική Αραβία στην οποία δανείζουμε τους δικούς μας πολύτιμους αντιβαλλιστικούς πυραύλους Patriot παζαρεύει τώρα να αγοράσει drones από τους Τούρκους είναι επίσης αδιάφορο για τους φιλοκυβερνητικούς αναλυτές και δημοσιογράφους. Το ότι γίναμε εδώ και λίγα χρόνια διάδρομος για το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν με τον αγωγό ΤΑΡ χωρίς να εισπράττουμε ούτε τέλη διέλευσης, και βγήκε μετά ο Αζέρος πρόεδρος και μας έδωσε κανονική ψυχρολουσία λέγοντάς μας ότι οι συμπατριώτες του είναι αδέλφια με τους Τούρκους και θα τους υποστηρίζουν πάντα και παντού, είναι προφανώς κι αυτό άνευ σημασίας για τους υποστηρικτές της κυβέρνησης. 

Εμείς βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα ότι είμαστε σημαντικοί γεωπολιτικοί «παίκτες» επειδή οι Γάλλοι θα στείλουν μερικά Rafale να κάνουν μία διέλευση στον αττικό ουρανό στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, επειδή θα μας επισκεφθεί οσονούπω το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» και θα φωτογραφηθεί πάνω σ' αυτό ο πρωθυπουργός μας, καθώς και με το ότι ήρθαν σαουδαραβικά μαχητικά αεροσκάφη να κάνουν ασκήσεις μαζί με την αεροπορία μας στην Κρήτη. Η κυβέρνησή μας φλομώνει τον λαό με ανοησίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα λέγοντάς του ότι η βόλτα του κάθε περαστικού από την περιοχή μας αποτελεί γεγονός σπουδαίας γεωπολιτικής αξίας, όταν η ίδια μένει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στον Τούρκο και του επιτρέπει να κάνει καθημερινά ατιμώρητος υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας. 

Και παράλληλα βέβαια συνεχίζεται ακάθεκτη η επιχείρηση πληθυσμιακής αλλοίωσης των νησιών μας και ολόκληρης της χώρας με την αθρόα είσοδο μουσουλμάνων λαθρομεταναστών. Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, δήλωσε όλο καμάρι σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «στο πρώτο τρίμηνο του 2020 μπήκαν στη χώρα 9.000 αιτούντες άσυλο, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2021 μόνο 900». Δηλαδή την ίδια περίοδο πέρυσι που η κυβέρνηση πουλούσε παραμύθια στους Έλληνες ότι τάχα έγραφε νέο «έπος στον Έβρο» και θωράκιζε τα σύνορά μας, οι λαθρομετανάστες έκαναν κυριολεκτικά πάρτι καθ' ομολογία του ίδιου του υπουργού, και γινόταν το «μπάτε σκύλοι αλέστε». Αλλά βέβαια για τον ιδεοληπτικό και ανιστόρητο πρωθυπουργό μας ο εχθρός είναι ο νατιβισμός, ενώ το να μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην πατρίδα μας χιλιάδες Ασιάτες και Αφρικανοί για τους οποίους δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους και τι προθέσεις έχουν, είναι επιθυμητό «μπόλιασμα».

Το ποιος θα μείνει στο τέλος με τον «μουτζούρη» κύριε Στούπα στα ενεργειακά δεν χρειάζεται να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να το προβλέψει. Ο Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει τώρα διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους για την τύχη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων χωρίς να ενημερώνει για το περιεχόμενό τους ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε την αντιπολίτευση, ούτε τη Βουλή, κάνοντας μυστική διπλωματία λες και παζαρεύει τα χωράφια του παππούλη του. Το όλο σκηνικό που ζούμε στα ελληνοτουρκικά «βρωμάει» από μακριά σαν «Πρέσπες Νο 2». Μακάρι να διαψευστώ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε εξελίξεις τόσο δυσάρεστες που δεν θα πιστεύουμε στα αυτιά μας και στα μάτια μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail