Η Τουρκία κατσάδιασε το Κοσσυφοπέδιο για το άνοιγμα πρεσβείας της Ιερουσαλήμ

Freepen.gr - Η Τουρκία καταδίκασε τα εγκαίνια της πρεσβείας του Κοσσυφοπεδίου στην Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζοντάς την κίνηση αυτή ως "ανεύθυνο και παράνομο βήμα", ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να ανατρέψει την απόφασή του, η οποία παραβιάζει τις παραμέτρους της ειρηνευτικής διαδικασίας και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, ανέφερε το υπουργείο.

Το Κοσσυφοπέδιο άνοιξε την πρεσβεία του στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή μετά την εκκίνηση διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ το Φεβρουάριο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η συμφωνία για εξομάλυνση των οικονομικών δεσμών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου με τη μεσιτεία των ΗΠΑ περιελάμβανε την αμοιβαία αναγνώριση του Ισραήλ και του Κοσσυφοπεδίου.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail