Η Αίγυπτος ετοιμάζεται να ξεπουλήσει την Ελλάδα; Τι αποκαλύπτει λιβυκό ΜΜΕ

Freepen.gr - Το λιβυκό μέσο "218News" έχει γίνει αποδέκτης αποκλειστικών πληροφοριών για τις λεπτομέρειες της "τουρκοαιγυπτιακής" προσέγγισης που προέκυψε πρόσφατα στην πολιτική σκηνή με βάση πιθανές διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα.

Οι τουρκικές διπλωματικές κινήσεις οδεύουν προς μια προσέγγιση με την Αίγυπτο, και οι ρυθμίσεις σε αυτό το θέμα έχουν φτάσει σε ένα μεγάλο στάδιο σοβαρότητας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ασφαλείας και του Υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζει το κείμενο.

Το "218News" έχει μάθει ότι αναμένεται, κατά την προσεχή περίοδο, να οργανωθεί μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Mevlut Çavuşolu και του Αιγύπτιου ομολόγου του Sameh Shoukry.

Μια πηγή δήλωσε στο "218News" ότι τα δύο μέρη αντάλλαξαν χάρτες που σχετίζονται με το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων, το πρώτο που δείχνει το ποσό της απώλειας της θαλάσσιας δικαιοδοσίας των παράκτιων κρατών στην ανατολική Μεσόγειο σε αντάλλαγμα για το χάρτη της "γαλάζιας πατρίδας" που παρέχεται από την Τουρκία.

Η πηγή του 218News υποστηρίζει ότι αυτό το βήμα ήταν πίσω από τις διαδοχικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, του Υπουργού Εξωτερικών και του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, σχετικά με την τουρκική υποδοχή της τήρησης της τουρκικής υφαλοκρηπίδας από την Αίγυπτο κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο.

Ας προσθέσουμε εμείς στο ρεπορτάζ του λιβυκού μέσου τον πανικό που επικράτησε με τη δημοσίευση των αρχικών χαρτών με τα οικόπεδα προς έρευνα από την Αίγυπτο και ας κουμπώσουμε επίσης σε όλα αυτά τη δήλωση του μεταβατικού νέου πρωθυπουργού της Λιβύης ότι το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και σε αντίθεση με άλλες συμφωνίες που είχε συνάψει η Τρίπολη, το προκείμενο θα παραμείνει σε ισχύ. Και ας μην ξεχνάμε ότι και ο "διορθωμένος" χάρτης έχει ένα ακόμη "τεχνικό" λαθάκι [;] δυτικά σε βάρος της ελληνικής ΑΟΖ.

Και ευθύς το λιβυκό μέσο παραθέτει χάρτες:


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail