Το μπάχαλο του Σουέζ σπεύδει να εκμεταλλευτεί η Τουρκία προσφέροντας βοήθεια στους "αδερφούς" Αιγύπτιους

CNES/Airbus DS
Η Τουρκία την Παρασκευή δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αναπτύξει σκάφη για να βοηθήσει στην απελευθέρωση του γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Ever Given που έχει προσαράξει πλάγια στη διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου από την Τρίτη έχοντας σταματήσει τη ναυσιπλοΐα στο κανάλι.

Οι προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη και τα ρυμουλκά και μια εξειδικευμένη Βυθοκόρος αναρρόφησης συνέχισαν τις εργασίες την Παρασκευή για να απομακρύνουν το 400 μέτρων πλοίο, που ανήκει στην ιαπωνική εταιρεία Shoei Kisen KK.

Οι προσπάθειες για την απομάκρυνσή του μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες εν μέσω κακοκαιρίας, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες διάσωσης.

Ο Υπουργός Μεταφορών και υποδομών της Τουρκίας Adil Karaismailoğlu δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επίλυση του μπλοκαρίσματος σε περίπτωση ανάγκης.

"Έχουμε διαμηνύσει την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε τους Αιγύπτιους αδελφούς μας και αν υπάρξει μια θετική απάντηση, το πλοίο μας Nene Hatun είναι από τους λίγα στον κόσμο που μπορούν να εκτελέσουν εργασίες αυτού του είδους", δήλωσε ο Karaismailoğlu στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα NTV, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα δεν είχε λάβει απάντηση ακόμα αλλά παραμένει έτοιμη να δράσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail