Διπλωματική νότα της Τουρκίας σε Ελλάδα, Ισραήλ κι Ε.Ε. να της ζητάμε την άδεια για την..."υφαλοκρηπίδα" της

Freepen.gr - Η Τουρκία εξέδωσε διπλωματική νότα προς το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας τους να ζητήσουν άδεια εν όψει των προγραμματισμένων εργασιών στην "υφαλοκρηπίδα" της στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε τη Δευτέρα ο ιστότοπος ειδήσεων Τ24.

Η νότα αφορά τα σχέδια για το καλώδιο τροφοδοσίας που θα διασχίζει το μεσογειακό βυθό και θα διέρχεται από την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα που η Αγκυρα επιβουλεύεται.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα συμφώνησαν στην κατασκευή ενός καλωδίου τροφοδοσίας, το οποίο θα συνδέει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας τους. Το εκτιμώμενο έργο ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων, που ονομάστηκε Euro-Asia interconnector, πρόκειται να παράσχει μια εφεδρική πηγή ενέργειας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το καλώδιο χωρητικότητας 1.000-2.000 μεγαβάτ (MW), το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024, θα είναι το μακρύτερο και βαθύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας που έχει κατασκευαστεί ποτέ, σύμφωνα με το Ισραηλινό Υπουργείο Ενέργειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail