Ποια ευρωπαϊκή ΑΟΖ κ. Πρόεδρε; Δείτε λίγο τα "ευρωπαϊκά" συμφέροντα στην Τουρκία

χάρτης ΑΟΖ από marineregions.org
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει, κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να συμπράττει στην οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, διότι πρόκειται και για Ευρωπαϊκή ΑΟΖ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε στην Λευκωσία και στην οποία συμμετείχε επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Παυλόπουλος νομικά μπορεί να έχει δίκιο, ωστόσο επιμένει να μη βλέπει στις τοποθετήσεις του την πραγματικότητα η οποία είναι εκείνη που καθορίζει το τι μέλλει γενέσθαι.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση μόνο Ένωση δεν είναι, ειδικά από τότε που εισήλθαν σε αυτή κάμποσες χώρες που λειτουργούν ως γερμανικοί δορυφόροι. Όσο μιλούσαμε για μπλοκ 12 χωρών, κάτι γινόταν.

Επιπλέον ο καθένας κοιτά τα συμφέροντά του. Δε γνωρίζουμε αν η ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου είναι και Ευρωπαϊκή ΑΟΖ, ξέρουμε όμως ότι η Γερμανία ναυπηγεί έξι υποβρύχια 214 στην Τουρκία, η Ισπανία αεροπλανοφόρα στην Κωνσταντινούπολη, η Ιταλία πουλά όπλα στην Τουρκία, αρκετές ευρωπαϊκές βιομηχανίες έχουν παραγωγικές μονάδες στη γειτονική χώρα και πως τράπεζες έχουν εκτεθεί σοβαρά στην οικονομία της. Και δεν ξεχνάμε βέβαια το ύψος των πολλών δεκάδων δις το χρόνο των συναλλαγών χωρών της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Η θεωρία απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail