Ινδός διπλωμάτης: Η Δύση κι οι περιφερειακοί σύμμαχοί της υποστήριξαν τρομοκράτες για να καταστρέψουν τη Συρία

Freepen.gr - Ο πρώην Ινδός διπλωμάτης, πρέσβης Μ. Κ. Μπαντρακουμάρ επιβεβαίωσε ότι τα δυτικά κράτη, ήτοι οι ΗΠΑ μαζί με τους περιφερειακούς συμμάχους τους, όπως το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ορισμένα καθεστώτα του Κόλπου, υποστήριξαν και χρηματοδότησαν την τρομοκρατία τα τελευταία χρόνια με στόχο την καταστροφή της Συρίας.

"Το ιστορικό γεγονός αντιπροσωπεύεται στο ότι η Συρία υπήρξε ένα στάδιο για τις προσπάθειες ανατροπής από την Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) από την ίδρυση του οργανισμού το 1947", δήλωσε ο Μπαντρακουμάρ σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από ινδική ιστοσελίδα.

Πρόσθεσε ότι "υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία "αλλαγής καθεστώτος" που χρηματοδοτείται από τη CIA στη Συρία, που κυμαίνονται από απόπειρες πραξικοπήματος και σενάρια δολοφονίας σε στρατιωτικές επιθέσεις, χρηματοδότηση και εκπαίδευση για αντικυβερνητικές Οργανώσεις και ομάδες.”

Ο Μπαντρακουμάρ σημείωσε ότι αυτό που αποκαλύφθηκε από έγγραφα και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια δείχνει τον απειλητικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι μυστικές υπηρεσίες τους στην προμήθεια, εκπαίδευση και χρηματοδότηση τρομοκρατών στη Συρία με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως, εκτός από αυτό που έκαναν το καθεστώς Ερντογάν, το Σαουδικό καθεστώς και οι σεΐχηδες του Κατάρ σε αυτό το πλαίσιο.

"Η κοινή δήλωση που εκδόθηκε από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους την περασμένη εβδομάδα, δέκα χρόνια μετά την κρίση στη Συρία, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας ... επειδή αυτό που βλέπουμε στην πραγματικότητα αποκαλύπτει ότι τα χέρια των χωρών του ΝΑΤΟ, όπως είναι η Τουρκία και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο, είναι βαμμένα με το αίμα των Συρίων, καθόσον φέρουν την ευθύνη για την τεράστια καταστροφή που έπληξε τη Συρία τροφοδοτώντας τις αποσχιστικές τάσεις αντί της ενότητας" γράφει ο Bhadrakumar.

Θεώρησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "κατέστρεψαν συστηματικά την καρδιά, την ψυχή και το μυαλό του Αραβισμού που εκπροσωπείται στη Συρία και το Ιράκ και στοχεύουν στην Αίγυπτο με στόχο τη διαιώνιση της Δυτικής ηγεμονίας στη Μέση Ανατολή".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail