Τυράννου φόβος

Η αφλογιστία των ηθικών αντανακλαστικών του λαού έχει ως συνέπεια να χάνεται το μέτρο αξιολόγησης των συγχρόνων τυράννων της πολιτικής. Και μέσα σ' ένα νέφος ηθικής ασφυξίας ο καλός ταυτίζεται με τον φαύλο και ο λαός εθίζεται στις δύσοσμες αναθυμιάσεις των πολιτικών πρακτικών.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Έτσι τα βαριά ανομήματα της ιδιωτικής και πολιτικής ζωής του "τυραννικού" κυβερνήτη παραμένουν εν πολλοίς αθέατα. 

Ο λαός εν τη αγνοία του ή και ευαπάτητος συνήθως από την υποσχεσιολογία των πολιτικών, τιμά πολλές φορές με την ψήφο του τον σύγχρονο τύραννο του! Και κάποια στιγμή διαπιστώνει ότι με την ψήφο του εξέθρεψε έναν ηγετίσκο, ο οποίος ωστόσο συνοδεύεται από "γιγάντεια αλαζονεία και απληστία", όπως έλεγε ο Σοφοκλής. 

Διαπιστώνει ο λαός ότι ο επίδοξος "σωτήρας" του είναι καμωμένος από αντιφιλελεύθερο υλικό. Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ένας πολιτικός γόνος καμωμένος από αντιφιλελεύθερο υλικό, ο οποίος αδυνατεί να κατανοήσει ότι ο ναός της ελευθερίας δέχεται μόνο προσκηνητές και ο οίκος της δημοκρατίας μόνον επισκέπτες...
Πως άλλωστε να το κατανοήσει ο κινούμενος στην επιφάνεια της πολιτικής ανικανότητας και ηθικής σημερινός πρωθυπουργός, όταν η πρωθυπουργία προσφέρει την απροσμέτρητη δύναμη της εξουσίας, όταν μάλιστα το πρόσωπο που "στεφανώνεται" με την πρωθυπουργική αλουργίδα είναι θιασώτης του επίπλαστου και έστω "μέτριος" ψευδομανής ηθοποιός;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλασικός τύπος μεγαλοαστού, διακοσμημένος ωστόσο με κακόγουστες κοινωνικές χαλκομανίες, πολιτική απειρία, ημιμάθεια και μονοθελητισμό, ενδιαφέρεται πρωταρχικά για τη διατήρηση του πρωθυπουργικού αξιώματος. Η δύναμη της εξουσίας περιθωροποιεί τις αναστολές του, ισχυροποιεί την εγωπάθεια του, επισκιάζει την περιοδικά αναδυόμενη φυσική του δειλία, ελαχιστοποιεί τη συναισθηματική παρορμητικότητά του και μεγιστοποιεί τον εγωκεντρισμό του, ενώ αποστασιοποεί τον υπαρξιακό ανθρωπισμό του από το χώρο του Homo sapiens στο χώρο του Homo Erectus.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και προκάτοχοί του, δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι ένα "αλαλάζον κύμβαλον" και ένα "δωδωνιαίο χαλκείον", που αναπαράγει τους ήχους μιας ψυχοφθόρας υπεροψίας. 

Ένας αλχημιστικός υδραργυρισμός σε συνδυασμό με μια θλιβερή έκφραση του προσώπου, που εκδηλώνεται με διάφορες γκριμάτσες, φανερώνουν μια ιδέα που τυραννεί τον σύγχρονο τύραννο. Η ιδέα της παράδοσης της εξουσίας, όταν ο λαός από την απογοήτευση και την απόγνωση περάσει στην αηδία γι' αυτό που λέγεται δημόσια ζωή και Κυριάκος Μητσοτάκης!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail