Άλλη μια εξάμηνη παράταση από το Πακιστάν που τουρκικά ελικόπτερα ακούει αλλά δεν παραλαμβάνει

Freepen.gr - Το Πακιστάν συμφώνησε, για άλλη μια φορά, να επεκτείνει την συμφωνία με την Τουρκία για τα ελικόπτερα T129 Atak — μια προγραμματισμένη προμήθεια γεμάτη καθυστερήσεις.

"Έχουμε λάβει εξάμηνη παράταση από το Πακιστάν", δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος προμηθειών της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, σε δημοσιογράφους στις 12 Μαρτίου.

"Αυτό δεν είναι τεχνολογικό ή εμπορικό ζήτημα", είπε. "Είναι καθαρά πολιτικό, και όσο οι λόγοι για τον αποκλεισμό των ΗΠΑ παραμένουν σε ισχύ ... αυτό που μοιάζει με συμφωνία Τουρκίας-Πακιστάν θα είναι θύμα διαμάχης της Τουρκίας-ΗΠΑ".

Το 2018, το Πακιστάν επέλεξε τα ελικόπτερα επίθεσης T192 της Τουρκίας για να αντικαταστήσει το στόλο των AH−1F Cobra που αποκτήθηκαν στη δεκαετία του 1980. Το Πακιστάν υπέγραψε σύμβαση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Turkish Aerospace Industries για 30 ελικόπτερα T129 ωστόσο, η εταιρεία πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει τις άδειες εξαγωγής των ΗΠΑ πριν από την παράδοση που αφορούν στο κινητήρα ο οποίος παραγέται από την αμερικάνικη Honeywell και τη βρετανική Rolls-Royce.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail