Αλλάζει το γεωπολιτικό παιχνίδι στα Βαλκάνια: Ο νέος επικίνδυνος και σκληρός «παίκτης»

Αλλάζει το γεωπολιτικό παιχνίδι στα Βαλκάνια: Ο νέος επικίνδυνος και σκληρός «παίκτης» είναι η Κίνα και οι ΗΠΑ φαίνεται ότι εκφράζουν πλέον ανοικτά τις ανησυχίες τους σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ.

Παρά το γεγονός της ρωσικής παρουσίας στα Βαλκάνια, η Κίνα που προσπαθεί να μπει ακόμα πιο δυνατά και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που έχουν σχέση με τη δύση, θεωρείται μεγαλύτερη γεωπολιτική απειλή.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται η περιοδεία του Κινέζου υπουργού άμυνας στην περιοχή, που ξεκίνησε από τη Βουλγαρία, ακολούθησε η Σερβία και σύμφωνα με κινέζικα μέσα ενημέρωσης επόμενοι σταθμοί είναι τα Σκόπια και η Αθήνα.

Η Κίνα έχει επενδύσει σε 17 χώρες της Ευρώπης χωρίς να πάρει είδηση κανένας ενώ με την Τουρκία προτίθεται να έχει και στρατιωτική συνεργασία αλλά η Αμερική προειδοποιεί τους συμμάχους της ότι η συνεργασία με την Κίνα θα μπορούσε να επιφέρει κυρώσεις.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail