Σκασμός και ξύλο. Τα νέα έξυπνα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Όμως, μήπως φταίνε οι γαύροι τελικά;

Η άδεια εξόδου από το «στρατόπεδο» του σπιτιού σου για την εκτέλεση σωματικής άσκησης, προφανέστατα δεν περιλαμβάνει στάση για τσιγάρο ή για καφέ ή για να φας ή για να κάτσεις σε παγκάκι. Πλήθος επιστημονικών μελετών που έχει δημοσιεύσει η κυβέρνηση και η επιτροπή των ειδικών αποδεικνύουν την υπερμετάδοση του κορωνοϊού που συντελείται με αυτού του τύπου κοινωνικά απαράδεκτων συμπεριφορών. Μην αναρωτιέσαι τι κάνει ο πρωθυπουργός. Άλλο αυτός. Μάλλον είναι αντί-Covid X-Man. Ξεχνάς ότι ο πατέρας του έζησε 98 έτη;

Μη γελάς. Το θέμα είναι σοβαρό. Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να γελάς, ακόμα και με μάσκα. Γιατί ανοίγει στα πλάγια και πετάγονται τα ιοφόρα σου σταγονίδια προς τα έξω. Και όχι μόνο. Η κοινωνική συνυπευθυνότητα επιβάλει να κρατάς τους συνανθρώπους σου σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων. Στα 1,95 μέτρα καίγεσαι. Και πάλι όμως, όχι πολλά, πολλά. Ένα σιγανό γεια και γραμμή για το σπίτι.

Αν δεις κάποιον να μην τηρεί τις αποστάσεις ή να κάθεται σε παγκάκι, κάνε αμέσως καταγγελία και μείνε μακριά του. Δεν είναι χαφιεδισμός. Σώζεις ζωές. Αν τυχόν κάνει το λάθος να αμφισβητήσει το λόγο για τον οποίο τον έδωσες στεγνά και που θα του επιβληθεί πρόστιμο, τότε κακό του κεφαλιού του. Έχουν γνώση οι φύλακες. Θα συλληφθεί πάραυτα ο εγκληματίας. Οι εντολές είναι αυστηρές. Ούτε ένα κυβερνητικό πρόσωπο, ούτε ένα μέλος της επιτροπής των ειδικών δεν έχει τολμήσει να αντιταχθεί στις νέες έξυπνες οδηγίες για την πάταξη της υγειονομικής απείθειας. Άλλωστε, τι τις θέλουμε τις βόλτες στις πλατείες και στα πάρκα; Κυκλοφορούν και ανώμαλοι τελευταία.

Τα νέα έξυπνα μέτρα καθυπόταξης του κορωνοϊού έπιασαν αμέσως τόπο. Οι δυνάμεις καταστολής του κράτους αλληλοσαπίζονται στο ξύλο με υγειονομικά ανυπάκουους πολίτες. Άλλωστε έχουν σχετική εμπειρία. Πριν λίγα χρόνια τις έβαζαν να παίζουν ξύλο με τους «αρνητές» του Μακεδονικού, πιο πριν με κάτι «αρνητές» συνταξιούχους και ακόμα νωρίτερα με τους «αρνητές» των μνημονίων.

Κάποιες κάμερες επειδή «δεν προλαβαίνουν» να καταγράψουν το ξύλο που πέφτει δεξιά και αριστερά, επιλέγουν μόνο μία κατεύθυνση. Άλλες κοιτάζουν προς τα δεξιά και άλλες προς τα αριστερά. Η επιλογή της οπτικής είναι ελεύθερη και αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα. Η επιλογή να προσπαθήσεις να τα καταγράψεις όλα είναι ανεύθυνη. Δεν είναι εφικτό να τα προλάβεις όλα.

Τελικά είναι όντως πολύ ύπουλος αυτός ο ιός. Πόσο δίκιο είχαν η κυβέρνηση και οι ειδικοί. Ο αγώνας της προστασίας μας τελικά συμπεριέλαβε και κλωτσομπουνίδια. Αλλά ο άτιμος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Iron-virus. Τα κρούσματα αυξάνονται.

Όμως, μέσα σε αυτή μαυρίλα υπάρχουν και θετικά. Προσπαθώ να φανταστώ πόσα θύματα γλιτώσαμε στέλνοντας το sms. Το σωστό sms. Αν το στείλεις λάθος, πάει, ασθένησες. Γιατί νομίζεις ότι τρως το πρόστιμο; Αλλά και πόσα θύματα γλιτώσαμε που δεν κυκλοφορούμε στις οκτώ το απόγευμα. Για τις δύο τα μεσάνυχτα δε θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι. Πόσα ακόμα αν πηγαίναμε για προμήθεια τροφίμων σε απόσταση άνω των 2 χιλιομέτρων. Τι; Σε άλλο δήμο; Εκεί να δεις. Οι επιστημονικές έρευνες που έχουν παρουσιαστεί είναι αμείλικτες.

Μετά, είναι να μην απορεί κανείς που κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί την ημέρα των Θεοφανίων δεν επιτράπηκε να πέσει ούτε ένας Σταυρός στη θάλασσα; Μα καλά, δε μπορούν να καταλάβουν πόσα θα ήταν τώρα τα θύματα; Άσε που κοτζάμ Καποδίστριας είχε και εκείνος κλείσει τις εκκλησίες για την πανώλη. Γιατί την προηγούμενη φορά που είχε κάνει την εμφάνισή της, το 1801 στο Ναύπλιο, είχε θανατώσει τους 2.000 από τους 8.000 κατοίκους της πόλης. Πάνω κάτω ότι συμβαίνει και σήμερα με τον κορωνοϊό.

Να είναι καλά η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που πιστοί στο καθήκον τους, μας διαφωτίζουν καθημερινά. Τα μεγάλα μέσα μαζικής «ενημέρωσης» φιλτράρουν κάθε αντίθετη άποψη, ώστε να μας προστατεύουν από ψευδείς ειδήσεις. Οι πιστοποιημένοι με ISO Covid 2019 ειδικοί είναι συγκεκριμένοι. Μόνο αυτοί εμφανίζονται στις οθόνες μας.

Δε μιλάμε λοιπόν πολύ, δεν κουνιόμαστε πολύ, φοράμε μία ή ακόμα καλύτερα δύο ή και τρεις μάσκες όταν βγαίνουμε έξω. Άλλωστε λένε πως μέχρι τις επτά δε μειώνεται η πρόσληψη οξυγόνου. Περισσότερες δε βάζω, δε μας έχουν πει ακόμα. Άσε που από εδώ και πέρα σκέφτομαι να φοράω μάσκα σε όλη μου τη ζωή. Φέτος η γρίπη εξαφανίστηκε. Τυχαίο;

Ίσως να πρέπει να τη φοράμε και μέσα στο σπίτι, για να αποφευχθεί αυτό που λένε ενδοοικογενειακή μετάδοση. Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν ο καθένας κλειδώνεται στο δωμάτιό του. Να έχει όμως πάντα τη μάσκα κοντά. Δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστεί. Ορισμένοι τη βάζουν ακόμα και όταν οδηγούν μόνοι τους κι ας έχουν κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Αν δε, αγριέψουν περισσότερο τα πράγματα, τότε σκέφτομαι να τη φοράω μέρα-νύχτα, ακόμα και στον ύπνο.

Συμπληρώσαμε ένα χρόνο κορωνοϊού. Οι θάνατοι από ή με Covid και συνυπάρχουσες παθήσεις στην Ελλάδα, πλησιάζουν τους 7.000 και η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι κοντά στα 79 έτη. Αλλά και οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα, του βρόγχου και της τραχείας ξεπερνάνε τους 7.000 κάθε χρόνο και μάλιστα σε πολύ μικρότερες ηλικίες. Να οφείλεται στο κάπνισμα; Δε θα είχανε παρθεί μέτρα προστασίας έστω στο ένα δέκατο αυτών του κορωνοϊού; Δε θα επιβαλλόταν έστω ένα πρόστιμο σε όποιον καπνίζει σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων από έναν συνάνθρωπό του; Νομίζω αυτό θα επίτασσε η κοινωνική συνυπευθυνότητα σε τυχόν αρνητές του καρκίνου.

Συμπέρασμα; Καθόμαστε στα αυγά μας μέχρι να έλθει η ώρα του εμβολίου. Αλλά και μετά τον εμβολιασμό φοράμε μάσκα και μένουμε μακριά από τους ανεμβολίαστους και ακόμα πιο μακριά από τους αρνητές. Το ιικό τους φορτίο μάλλον αφηνιάζει όταν πλησιάζουν εμβολιασμένο. Άσε που, για παράδειγμα το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech φαίνεται πως προστατεύει μόλις κατά 94% με 95%. Το γατόνι ο πρωθυπουργός τα είχε υποψιαστεί αυτά και πρότεινε το πιστοποιητικό. Θα ψάξω να δω τι έχει πει και ο Μόσιαλος. Αυτός ξέρει τα πάντα για τον κορωνοϊό, για τα εμβόλια και για τα φάρμακα. Φάρμακα; Ποια φάρμακα; Τα μονοκλωνικά; Άντε γεια. Ρε άντε γεια, αλά Τσουκαλά.

Ορίστε, στο Ισραήλ όσοι δείχνουν την κάρτα εμβολιασμού πλέον πάνε παντού. Παρακολουθούν συναυλίες και σε λίγο θα βλέπουν και θεατρικές παραστάσεις. Λειτουργεί πάλι ο πολιτισμός, ενισχύεται ο ελεύθερος στοχασμός και απελευθερώνεται το κριτικό πνεύμα. Οι ανεμβολίαστοι και οι αρνητές όξω. Ή μάλλον μέσα. Στους τέσσερις τοίχους με βραχιολάκι εντοπισμού κίνησης. Σαν αυτό που φοράνε οι κατάδικοι όταν λαμβάνουν άδεια εξόδου. Άδεια εξόδου; Όχι πάλιοαρνητή, στέρηση εξόδου. Σ.ΕΞ. το λένε στο στρατό. Πολύ Σ.ΕΞ. Όχι, δεν είναι καψόνι. Μέτρο συμμόρφωσης λέγεται.

Άσε αυτά που «διαδίδει» ο και καλά διακεκριμένος, καθηγητής Ιωαννίδης. Ότι μόλις το 0,05%, δηλαδή 5 στους 10 χιλιάδες κάτω των 70 ετών όσων κολλάνε κορωνοϊό πεθαίνουν. Θέλει να μας πει ότι το 99,95% κάτω των 70 ετών επιζεί μετά από νόσηση από κορωνοϊό. Δεν τα χάβω αυτά. Μετά είπε ότι στο γενικό πληθυσμό το τρέχον ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται στο 0,25%. Δηλαδή μόνο 2 με 3 στους χίλιους πεθαίνουν και το υπόλοιπο 99,75% συνεχίζει να ζει. Είναι δυνατόν; Αφού της γρίπης λένε ότι είναι 0,1%. Δηλαδή, 1 στους χίλιους πεθαίνει. Το πρόβλημα είπε επικεντρώνεται στις ευπαθείς ομάδες. Εκεί ανεβαίνει λέει κατακόρυφα η πιθανότητα θανάτου σε σχέση με τη γρίπη. Άκου πράγματα. Ρατσιστής είναι ο ιός; Όχι, είναι βαθιά δημοκράτης, γιατί τους χτυπάει όλους ανελέητα. Βέβαια, περίπου τα ίδια με τον ξεπερασμένο Ιωαννίδη λένε και άλλοι 13.700 επιστήμονες. Αλλά αφού δεν τα έχουν πει τα κανάλια μας, δεν τους πιστεύω.

Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, ούτε και καταλαβαίνουμε τίποτα. Σάμπως διαθέτουμε κρίση; Ειδικά οι Ολυμπιακοί, άστα. Το λένε και μόνοι τους. «Δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό, είμαστε άρρωστοι με τον Ολυμπιακό.» Έχουν και ένα χρόνο να πάνε γήπεδο. Τους έχει σαλέψει. Τι περιμένουμε μετά; Να τηρούνται τα μέτρα;

Παιδάκια είμαστε. Κι όπως τα παιδάκια οφείλουν να ακούνε τον μπαμπά τους, έτσι και εμείς. Τον ρωτάμε με το sms, γιατί αυτός ξέρει τι ώρα πρέπει να βγούμε έξω, τι ώρα να γυρίσουμε, πού να πάμε. Εμείς τουμπεκί. Γιατί υπάρχει και η τιμωρία-πρόστιμο του μπαμπά. Έχει και χέρι βαρύ ο μπαμπάς. Για το καλό μας. Το ξύλο δε βγήκε τυχαία από τον παράδεισο. Μέσα διαπαιδαγώγησης είναι αυτά.

Τελικά, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν όλο και περισσότερο. Επιχείρηση «Ελευθερία» ή θάνατος. Να ‘τανε το 21, χρόνια δοξασμένα, που λέει και το τραγούδι.

Αχ, ανώριμε Έλληνα. Ακόμα να καταλάβεις πως οι τωρινοί σου «μπαμπάδες» της ΝΔ έχουν τη γνώση. Όπως και οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι πιο προηγούμενοι του ΠΑΣΟΚ. Βρε χαζέ, αν δεν υπήρχαν οι διεθνώς βραβευμένες ερευνητικές τους ομάδες τώρα μπορεί να κοίταζες τα ραδίκια ανάποδα. Είτε από κορωνοϊό, είτε από ασιτία.

Το σκασμό λοιπόν και άσε τις εξυπνάδες. Βλέπεις πώς αυξάνονται τα κρούσματα και τα θύματα από την κοινωνικά ανεύθυνη συμπεριφορά σου. Γιατί επιμένεις να μπαίνεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς; Θες να πας στη δουλειά σου; Με τα πόδια, μέχρι να λιώσουν οι σόλες. Θα κάνεις και κορμί θανατηφόρο για την παραλία. Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα γυμναστήρια είναι κλειστά.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 12 Μαρτίου 2021

www.eksadaktylos.gr


Πηγές:

https://www.healthpharma.gr/epistimonika/ioannidis-mikroteri-apo-0-2-i-mesi-thnitotita-toy-koronoioy/

https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/59015/meleti-poia-einai-i-thnisimotita-apo-tin-covid-19.html

https://www.healthweb.gr/nea-ygeias/epistimonika-nea/koronoios-ereyna-paxysarkia-deka-fores-ypsilotera-ta-pososta-thnisimotitas-covid-19-se-xores-me-megala-pososta-paxysarkias

https://gbdeclaration.org/view-signatures/

https://www.cityofnafplio.com/2020/04/22/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1%CF%85/

https://gbdeclaration.org/view-signatures/

https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SPO13/-

https://www.in.gr/2021/03/11/b-science/sars-cov2/emvolio-pfizer-apotelesmatiko-kata-94-stin-asymptomatiki-covid-19/

https://m.naftemporiki.gr/story/1696592

https://www.pronews.gr/kosmos/969810_mpikan-ta-prota-vrahiolakia-parakoloythisis-sto-israil-deite-dystopiko-alla-pragmatiko

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail