Η αποφασιστικότητα των κατοίκων έσωσε τον Εβρο από τα επικίνδυνα σχέδια Μηταράκη

Τους χαρακτήρισαν ακροδεξιούς και τους λοιδορούσαν από τα Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να τους απαξιώσουν στα μάτια της κοινωνίας και να εφαρμόσουν τον παραλογισμό του Μηταράκη στην περιοχή του Έβρου. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ο λόγος για το σύνολο των κατοίκων του ακριτικού νομού Έβρου, οι οποίοι εξεγέρθηκαν, όταν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Νότης Μηταράκης με περίσσιο θράσος, τους απειλούσε πως θα πλημμυρίσει την περιοχή τους με μετανάστες κάθε λογής, μόνο και μόνο επειδή αντιστέκονταν στην υλοποίηση του επικίνδυνου σχεδίου του, να επεκταθεί το ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου. 

Οι Εβρίτες δεν πτοήθηκαν και δεν υπέκυψαν στις απειλές Μηταράκη. 

Αντιθέτως συσπειρώθηκαν και μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο, υπέβαλαν την παραίτησή τους 29 πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που βρίσκονται γύρω από την περιοχή του Φυλακίου, όπου έχει εγκατασταθεί το ΚΥΤ και καλούσαν τους βουλευτές του νομού και τους δημάρχους να πράξουν το ίδιο.
Μπροστά σ’ αυτό τον γενικό ξεσηκωμό η κυβέρνηση, ανέκρουσε πρύμναν. 

Την υπόθεση πήρε στα χέρια του ο πρωθυπουργός και άδειασε, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Αριστοτελείας Πελώνη, τον πεισματάρη και εκδικητικό υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής. Στην ανακοίνωσή της η κυρία Πελώνη αναφέρει: 

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην επεκταθεί και να μην αυξηθεί η χωρητικότητα της δομής στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, και φυσικά με τα συναρμόδια υπουργεία».

Συγχαρητήρια στους κατοίκους του Έβρου για τη νίκη τους αυτή. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν είχαν κάνει πίσω. 

Καμία διαβούλευση δεν έπιασε τόπο.
Απλά κι ο άγιος φοβέρα θέλει. 

Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα των κατοίκων και των φορέων του νομού, ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της να πλημμυρίσει τον Έβρο με πρόσφυγες μουσουλμάνους, που θα αύξαναν κατακόρυφα τον κίνδυνο στην τόσο ευαίσθητη περιοχή της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail