ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Γκρίζαρε τα θαλάσσια δικαιώματα Ελλάδας, ενώ επικοινωνούσαν Μπάιντεν-Μητσοτάκης

Μπορεί η Αθήνα να πανηγύριζε για το κλίμα που υπήρχε στην τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, την ίδια ώρα έδινε ένα νέο «χαστούκι» προς την Ελλάδα. 

Από: iskra.gr

Είπε συγκεκριμένα: «Έχουμε δει κάποια αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Το NATO διαδραματίζει καλό ρόλο στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης για να εγγυηθεί ότι στις περιοχές όπου υπάρχουν «διαφορές», κανείς δεν θα κάνει προκλητικές ενέργειες, ξεκινώντας με την Τουρκία να κρατά τα πλοία τους εκτός των θαλάσσιων περιοχών που …διεκδικούν άλλοι!»

Εκτός από την προφανή εξομοίωση του θύτη με το θύμα, η δήλωση αυτή υποκρύπτει κάτι πολύ πιο σοβαρό. Στην ουσία γκριζάρει όλες τις περιοχές τις οποίες αμφισβητεί η Τουρκία, θεωρώντας ακόμα και την νόμιμη δραστηριότητα της Ελλάδας σε περιοχές όπου έχει εθνική κυριαρχία η κυριαρχικά δικαιώματα, ταυτόσημες με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχές όπου δεν έχει καμία δικαιοδοσία.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Μ.Τσαβούσογλου, όπου και συνομίλησαν για αρκετή ώρα και στη συνέχεια ανέβασαν και κοινή φωτογραφία στα social media, αντιθέτως ο ίδιος δεν ανέφερε καν την συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail