Το Ισραήλ αρνείται ότι η Τουρκία υπέβαλε αίτημα για επαναφορά των πρεσβευτών

REUTERS/Μουράντ Σεζέρ
Freepen.gr - Το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε ότι υπήρξε αίτημα από την Τουρκία για να επανέλθουν οι πρέσβεις των δύο χωρών σε Άγκυρα και Τελ Αβίβ, ανέφερε την Τρίτη η jpost.com. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ακούσει τίποτε από Τούρκους αξιωματούχους για το θέμα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη εκπρόσωπο του υπουργείου.

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Τουρκία ενημέρωσε το Ισραήλ ότι ήταν έτοιμη να αποστείλει πρεσβευτή υπό τον όρο ότι το Ισραήλ θα ανταποκριθεί, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Hayom.

Τον Μάιο του 2018, η Τουρκία απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ και ανακάλεσε το δικό της στο Ισραήλ για τις ισραηλινές επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζα και την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ άρχισαν να καταρρέουν το 2010 μετά τα επεισόδια με το τουρκικό πλοίο Μάβι Μαρμαρά.

Οι στενοί δεσμοί της Τουρκίας με τη μαχητική ισλαμιστική ομάδα Χαμάς, η οποία χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελούν άλλο ένα βασικό εμπόδιο για την αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail