Τι ισχύει με το λοκντάουν στη Γαλλία και η φαεινή ιδέα που απεσύρθη πριν εφαρμοστεί

Lteixeira / pixabay
Εν συντομία για το lockdown στη Γαλλία. Δεν αφορά όλη την Γαλλία, αλλά 16 διαμερίσματα, ένα εκ των οποίων είναι η περιοχή γύρω από το Παρίσι με πληθυσμό όσο μία Ελλάδα. Το κλείσιμο αφορά τα καταστήματα, τα οποία ήταν ανοιχτά και έχουν κλείσει για ένα μήνα άλλες δύο φορές, τον Νοέμβριο και πέρσι τέτοια εποχή. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Κάθε φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση υπάρχει επιτροπή οικονομικών που υπολογίζει το οικονομικό κόστος του κάθε κλεισίματος και ενημερώνει. Εδώ δεν ξέρω αν υφίσταται κάτι τέτοιο ως ειδικός ή τον ειδικό στα οικονομικά τον κάνουν και αυτόν οι λοιμωξιολόγοι. 

Περιορισμός από νομό σε νομό δεν υπήρξε, υπάρχει μόνο όταν μπαίνουν σε καραντίνα, αυτή είναι η τρίτη φορά, για να αντιληφθούμε τι σημαίνει καραντίνα έξω. Ωστόσο έδωσαν περιθώριο και τίγκαραν τραίνα και λεωφορεία με κόσμο που έφυγε για το εξοχικό του ή το σπίτι του στην επαρχία. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης μέχρι 10 χιλιόμετρα και όχι το έξυπνο μέτρο των 2 χιλιομέτρων που είναι μέχρι το περίπτερο. 

Είχαν κι αυτοί το φαεινό πεντάλεπτο να πουν για μηνύματα, αλλά επειδή έγινε χαμός το μέτρο απεσύρθη πριν καν εφαρμοστεί. Εμείς συνεχίζουμε αυτό το βιολί προφανώς για εισπρακτικούς λόγους. Το έχουμε πλέον εμπεδώσει.

Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, ίσως αυτό να είναι και το μεγάλο λάθος της Γαλλίας, που έφτασε στις 52000 θετικές περιπτώσεις.

Η αύξηση των θετικών στο τεστ οφείλεται στις μεταλλάξεις του ιού, τις οποίες λένε ότι έχουν επιταχύνει οι εμβολιασμοί, καθώς ο ιός κοιτά να επιβιώσει σε νέο περιβάλλον. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί μπορεί να εξασθενεί, αλλά γίνεται πιο μεταδοτικός. Το θέμα είναι να μην έχουμε σοβαρά περιστατικά, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει μέχρι τώρα. 

Οι Γάλλοι έκλεισαν για ένα μήνα, το οποίο σημαίνει ότι παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, πιστεύω ότι θα ακολουθήσουμε κι εμείς μέχρι τέλος Απρίλη και βλέπουμε. Θεωρείται ότι περνάμε το τρίτο κύμα λόγω μεταλλάξεων. 

Η μόνη χώρα χωρίς λοκντάουν που μείωσε εντυπωσιακά τα κρούσματα ήταν η Ισπανία.
Και η χώρα που φαίνεται να έχει πετύχει μία ανοσία στον πληθυσμό και μειώνονται τα περιστατικά είναι η Ινδία με ποσοστό 20%.

Πηγή: Le Figaro και διάφορα άρθρα του γαλλικού τύπου

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail