Τουρκία και Τουρκοκύπριοι υπέγραψαν οικονομική συμφωνία και πάνε για δύο κράτη

Arda Küçükkaya - Anadolu Agency
Freepen.gr - Η Τουρκία και το ψευδοκράτος υπέγραψαν επενδυτική συμφωνία οικονομικής και Νομισματικής Συνεργασίας, σύμφωνα με το Anadolu την Πέμπτη. Η Τουρκία θα διαθέσει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (337 εκατομμύρια δολάρια) στα κατεχόμενα στο πλαίσιο της συμφωνίας που θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις σε υποδομές.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι και τον Πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ.

"Εμείς, ως μητέρα και εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους Τουρκοκύπριους για να συνεχίσουν να ζουν με ειρήνη, ηρεμία και ευημερία και να βλέπουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση", δήλωσε ο Οκτάι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Εν όψει των συνομιλιών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο, ο Οκτάι επανέλαβε τη στήριξη της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό.

"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δικαιώματα και ισότητα μέχρι να αναγνωριστούν τα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και να διευθετηθεί η πολιτική ισότητα των αδελφών μας στο νησί", δήλωσε ο Οκτάι.

Ο Οκτάι είπε ότι, όπως και το ψευδοκράτος, η Αγκυρα δε θα δεχθεί την εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνομιλίες του Απριλίου.

Η Τουρκία και το ψευδοκράτος είναι εντελώς ενωμένες, δήλωσε ο Οκτάι, τονίζοντας ότι δε θα υπάρξει υποχώρηση στην απόφαση να ξανανοίξουν τα Βαρόσια.

"Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στο ψευδοκράτος και τους Τουρκοκύπριους. Εκείνοι που αναμένουν το αντίθετο είναι καταδικασμένοι να απογοητευτούν όπως πάντα. Η Τουρκία και τα κατεχόμενα θα κερδίσουν μαζί, θα πετύχουν μαζί και θα περπατήσουν μαζί", δήλωσε ο Οκτάι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail