Ο Λίβυος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη ΜΙΤ και πηγαίνει Τουρκία: Τι συμφωνήθηκε

Freepen.gr - Το 218News πληροφορήθηκε ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών είχε έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση της Τρίπολης, παρουσία του Τούρκου πρεσβευτή, Σερχάτ Ακσεν.

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (ΜΙΤ) ενημέρωσαν την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν εκπαίδευση και διαβουλεύσεις, σύμφωνα με τις συμφωνίες που αφορούν την ασφάλεια και τον στρατιωτικό τομέα που συνήφθησαν με την προηγούμενη κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθεί το σύστημα ασφαλείας υπό την ομπρέλα της νέας κυβέρνησης.

Πηγή επιβεβαίωσε στο 218News ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ενημέρωσε την τουρκική πλευρά κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι δε θα συνεχίσει να συνάπτει συμβάσεις με Σύριους μισθοφόρους και θα αρχίσει την απέλασή τους μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου, αφού η σύμβαση μαζί τους έγινε από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας για να στηρίξει τις δυνάμεις της κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Αναμένεται ότι ο μεταβατικός πρωθυπουργός, Dabaiba, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Συμβουλίου της Προεδρίας, Mohammad Menfi, θα επισκεφθεί την Τουρκία το προσεχές διάστημα και θα ανακοινώσει από εκεί ότι οι συμφωνίες (τουρκολιβυκό μνημόνιο) που υπογράφηκαν με την GNA θα συνεχίσουν να λειτουργούν με νέους μηχανισμούς, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δύο χωρών και τις τοπικές και περιφερειακές πολιτικές αλλαγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail