Μητσοτάκης και Σίσι βρίσκουν θετική εξέλιξη την ανάδειξη τουρκόφιλου πρωθυπουργού στη Λιβύη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi με τον οποίο συζήτησαν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και καταλήγει:

«Οι δυο ηγέτες συνέπεσαν στην θετική αποτίμηση των εξελίξεων στη γειτονική Λιβύη και στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο».

Ωστόσο ποια είναι η θετική αποτίμηση; Η ανάδειξη ενός πρωθυπουργού προσκείμενου στην Τουρκία και θιασώτη του τουρκολιβυκού μνημονίου; 

Δυστυχώς όταν πριν ένα χρόνο ζούσαμε τις ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη, οι δύο χώρες παρέμειναν θεατές της τουρκικής δραστηριότητας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail