Απύθμενο θράσος: Η Τουρκία θέτει ζήτημα τουρκικής μειονότητας και εγκαλεί την Ελλάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για ακόμα μια φορά με προκλητικό τρόπο έστρεψε τα βέλη του απέναντι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους στο συμβούλιο «Συζητήθηκαν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της τουρκικής μειονότητας και οι απάνθρωπες πρακτικές της Ελλάδας με στόχο τους αιτούντες άσυλο. Η Ελλάδα καλείται να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των σχέσεων καλής γειτονίας και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο συμβούλιο ασφαλείας των Τούρκων τέθηκε και το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι η Άγκυρα επιθυμεί να αναπτυχθούν πολιτικές που θα επιφέρουν ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, στην ευρύτερη περιοχή. «Είναι υψηλής σημασίας η υιοθέτηση μιας κοινής προσέγγισης για τα αμοιβαία συμφέροντα και δικαιώματα των χωρών της περιοχής. Οι μη περιφερειακές χώρες και οι διεθνείς φορείς έχουν κληθεί να υιοθετήσουν μια ουδέτερη και συνετή στάση».

Για το ζήτημα της Κύπρου τονίζεται: «Έχει δηλωθεί ότι, αντί των προσεγγίσεων που δεν απέδωσαν αποτελέσματα για μισό αιώνα και αγνοούν την τουρκική ύπαρξη, είναι απαραίτητο να ληφθούν ολοκληρωμένες και μόνιμες λύσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικότητες του νησιού και βασίζονται στην αμεροληψία στην ημερήσια διάταξη της βάση δύο ανεξάρτητων κρατών».

Aπό: eleftherostypos.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail