Γιώργος Φίλης: "Θα πρότεινα ένα ρεπορτάζ πώς να ελευθερώσουμε την Κωνσταντινούπολη"

gurkanarslan / pixabay
Τα κάστρα πέφτουν από μέσα, δυνάμεις εκ των έσω δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε – Όχι αναπάντητες οι προκλήσεις, θα πρότεινα ένα ρεπορτάζ πώς να ελευθερώσουμε την Κωνσταντινούπολη. // Γ. Φίλης στον Focus FM – HXHTIKO (05/03/2021). «Δεν μπορείς να αφήνεις αναπάντητες τέτοιες προκλήσεις, ότι θα τα πάρουν όλα εν μια νυκτί προσπαθώντας να περάσουν στην ελληνική κοινή γνώμη ότι είναι ανυπεράσπιστη», είπε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής – Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Γιώργος Φίλης, με αφορμή το μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας το οποίο στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι «Γαλάζια Πατρίδα για εμάς είναι το Αιγαίο, η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα. 

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του καθηγητή κ. Βερέμη περί εισβολής Τούρκων στο Καστελόριζο, τόνισε ότι δεν μπορούν να λέγονται στη δημόσια σφαίρα τέτοια πράγματα, επισημαίνοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν. «Δεν υφίσταται εύκολα τέτοιου τύπου κίνδυνος από πλευράς Τουρκίας», σημείωσε. «Πενήντα χιλιάδες άνδρες, όπως ειπώθηκε, σε ένα τόσο μικρό νησί ή σύμπλεγμα νήσων (Στρογγύλη, Ρω, Καστελόριζο), μόλις θα μπουν δεν θα μπορούν να φύγουν γιατί θα τους κάνουμε ένα πολύ ωραίο αεροναυτικό αφοπλισμό. 

Να δω μετά τι θα κάνουν, θα μείνουν εκεί μέχρι το πέρας των επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία και στην Ανατολική Θράκη. (…) Αυτό που είπε ο κ. Βερέμης, δεν έχει νόημα στρατηγικής, υπό την έννοια ότι δεν έχει καμία λογική. Και εμείς μπορούμε να πούμε θα στείλουμε τριάντα χιλιάδες άνδρες στην Τένεδο» ανέφερε. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε χαρακτηριστικά: «θα πρότεινα στην ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση να κάνει ένα ρεπορτάζ για το πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε την Κωνσταντινούπολη». «Όταν οι Τούρκοι μιλούν έτσι θα πρέπει και εμείς να απαντάμε ανάλογα», επισήμανε ο κ. Φίλης. «Είμαστε σε υβριδικό πόλεμο με Τουρκία που ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο με την επίθεση στον Έβρο. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση θερμής ειρήνης – ψυχρού πολέμου . Είμαστε σε μια κατάσταση φθοράς που θα πρέπει να διαχειριστούμε. Σε έναν τέτοιο υβριδικό πόλεμο, σε ένα πόλεμο φθοράς δεν αφήνεις αναπάντητες τέτοιες προκλητικές καταστάσεις που μπορεί να πειράξουν το φρόνιμα τους έθνους σου, του γένους σου, του λαού σου», κατέληξε.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail