Άλωση Τριπολιτσάς; Αλώσεις κάνουν μόνο οι Τούρκοι, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες απελευθερώνουν...

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να βλέπει κανείς τηλεοπτικά κανάλια, όπως π.χ. το ΣΚΑΙ, να επιχειρούν να γίνουν δάσκαλοι της ιστορίας του 1821, με κάποιες ωριαίες εκπομπές ανάμεσα στα τουρκικά σίριαλ που παρουσιάζουν. Αυτή η "αντικειμενικότητα" της δήθεν επιστημονικής θεώρησης της ιστορίας, που εκπροσωπείται και υπογράφεται από διάφορους αναθεωρητές καθηγητές και διανοούμενους του εθνομηδενισμού, προσφέρεται να "διαφωτίσει" τους Έλληνες σχετικά με τα εγκλήματα των αγωνιστών του 1821 απέναντι στους Οθωμανούς.

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Έτσι, στην επέτειο προχθες του 1821, οι Έλληνες πληροφορούνταν για τη "γενοκτονία' των Τούρκων της Τριπολιτσάς από τους επαναστάτες, για τη "μαύρη σελίδα" της ιστορίας, για τη σφαγή αθώων αμάχων και για ο,τιδήποτε θα μπορούσε να απαξιώσει τελικά το ίδιο το γεγονός της εθνεγερσίας και της μεγαλειώδους σημασίας της απελευθέρωσης της πόλης, μέσω ενός δυσάρεστου και πράγματι απεχθούς γεγονότος, που υπερτονίζεται μόνο και μόνο για να αμαυρωθεί η αίγλη της επανάστασης.


Υπό τη διεύθυνση του Πρωτοσάλτε και με την παρουσία του διακεκριμένου πλην όμως και σεσημασμένου Ελιαμεπίτη καθ. Θ. Βερέμη, που επιστρέφει στον «τόπο του πρώτου εγκλήματος» (Ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το 1821, όπου σύμφωνα με αυτόν οι Έλληνες περνούσαν καλά με τους Οθωμανούς), καταγγέλεται η «θηριωδία των Ελλήνων» και η σφαγή των 40.000 Τούρκων του Μωριά στην «άλωση της Τριπολιτσάς», συνεπικουρικά δε με δήλωση του Μπαχτσελί που συμφωνεί μαζί τους μιλώντας για «γενοκτονία τουρκική» από τους Έλληνες! Μια ώρα εκπομπής για το 1821, αφιέρωσε το μισό χρόνο της για να θυμίσει τα εγκλήματα των Ελλήνων!

Για τους αιώνες της οθωμανικής καταπίεσης και της τυραννίας που όπλισαν τα χέρια των αγωνιστών, δεν λένε κουβέντα. Κανένα έγκλημα, βεβαίως, δεν δικαιώνει τη βία του, όμως ένα έγκλημα μπορεί να φωτιστεί για να κατανοηθεί η αιτία του. Σε αντίθεση με τα εγκλήματα και τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι απέναντι σε λαούς που ζήτησαν την ελευθερία τους, τα εγκλήματα των λαών που επαναστάτησαν απέναντι στους αφέντες τους, έχουν τουλάχιστον το ελαφρυντικό της αγανακτισμένης ψυχής.

Φυσικά, οι αυτοφυείς και αυτόκλητοι υπερασπιστές των τουρκικών δικαιωμάτων, ουδεμία αναφορά κάνουν στην αιτιώδη αλληλουχία που εξέθρεψε το ελληνικό μίσος και εξέφρασε την αδυσώπητη επιθυμία για αυτοδικία. Διότι πριν και μετά την Τριπολιτσά, δεκάδες σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους έλαβαν χώρα. Η υπενθύμιση τους είναι χρήσιμη για την αιτιακή κατανόηση της σφαγής στην Τρίπολη, όσο και για το γεγονός ότι σε έναν πόλεμο τα πάθη εξάπτονται από κάθε πλευρά.

Έτσι, ήδη από τα «Ορλωφικά» το 1770, 50.000 Έλληνες σφάχτηκαν στο Μωριά από Τουρκαλβανούς. Σφαγές στην Κωνσταντινούπολη και απαγχονισμός του Πατριάρχη (10 Απριλίου 1821), είχαν ως αποτέλεσμα τη σφαγή, το βασανισμό ή τη φυγή χιλιάδων Ελλήνων. Η Σφαγή της Σαμοθράκης (1 Σεπτεμβρίου 1821) από τις 15.000 κατοίκους της Σαμοθράκης γλίτωσαν μόνο 33 οικογένειες…Να μιλήσουμε για τη σφαγή της Κάσου, για τη σφαγή της Νάουσας, ή για τη σφαγή της Χίου;; Μιλάμε για πολλαπλάσιους αριθμούς Ελλήνων σφαγιασθέντων και ανασκολοπισθέντων σε σύγκριση με τους Τούρκους της Τριπολιτσάς. Οι ιστορικοί «διαφωτιστές» θα μας πουν κάτι για τα δικαιώματα των Ελλήνων και για τις καθ΄έξιν τουρκικές γενοκτονίες;

Και κάτι τελευταίο. Δεν είναι η «άλωση» της Τριπολιτσάς, αλλά η απελευθέρωση της, μιας και η πόλη δεν ιδρύθηκε από τους Τούρκους, αλλά η ιστορία της ξεκινάει ως μικρού χωρίου από τον 9ο αιώνα. Όπως ακριβώς δεν έγινε «άλωση» της Θεσσαλονίκης, αλλά απελευθέρωση της, μιας και είναι ελληνίδα πόλη πάνω από 2.000 χρόνια. Όπως, αν ποτέ δώσει ο Θεός και φτάσουμε στην Πόλη δεν θα πρόκειται για «άλωση» αλλά για απελευθέρωση της. «Αλωση» κάνουν μόνο οι κατακτητές Τούρκοι. Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες απελευθερώνουν...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail