Γιατί η Τουρκία έχει ανάγκη τις διερευνητικές (κι ας μας παραμυθιάζουν κάποιοι)

Εδώ και εβδομάδες οι προπαγανδιστές μας βομβάρδιζαν με σιγουριά, ότι η Τουρκία όξυνε την συμπεριφορά της γιατί δεν θέλει τις διερευνητικές και ψάχνει δικαιολογία για να μην γίνουν. Κάποιοι άλλοι όμως επισημάναμε αρθρογραφώντας και δηλώνοντας δημόσια, ότι είναι εσφαλμένη και επιφανειακή αυτή η εκτίμηση, και ότι η Τουρκία αντίθετα επιθυμεί να συνεχισθούν οι διερευνητικές για τους παρακάτω λόγους:

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

1. Γιατί έτσι εμφανίζεται διαλλακτική διεθνώς.

2. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εμφανίζει με επίσημο τρόπο και άλλα προβλήματα μεταξύ μας που πρέπει να επιλυθούν με διάλογο, παρουσιάζοντας διεθνώς μία διευρυμένη ατζέντα θεμάτων, παρά το γεγονός ότι εμείς εξακολουθούμε να λένε ότι το μόνο θέμα προς συζήτηση είναι η ΑΟΖ και η Υφαλοκρηπίδα (Δένδιας), οι θαλάσσιες ζώνες (πρωθυπουργός).

3. Γιατί με τον τρόπο αυτό μπορεί να μας ενασκεί πολιτική πίεση για συμβιβασμούς (επιβαλλόμενους από τρίτους)

4. Και γιατί σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να χάσει την πρωτοβουλία στο να επιβάλλει τους δικούς της όρους και ότι θα πρέπει να χαράξουμε ιδιαίτερη στρατηγική.

Γιατί η Τουρκία θέλει τις διερευνητικές ως εργαλείο για να επιβάλλει τους δικούς της όρους, να αποδυναμώσει τις δικές μας αντιδράσεις και να κατηγορεί εμάς ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε.

Πριν από δύο ακριβώς εβδομάδες είχα δηλώσει δημόσια την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα συμφωνήσει τελικά για να συνεχισθούν οι διερευνητικές μία περίπου εβδομάδα πριν από την Σύνοδο Κορυφής, έτσι ώστε να εμφανίζονται οι διερευνητικές «ζεστές» και να δίνει τη δυνατότητα στους άσπονδους Ευρωπαίους φίλους μας να πουν ότι αφού συνεχίζονται απρόσκοπτα οι διερευνητικές και ο διάλογος, δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε μέτρα ή να κάνουμε σκληρές ανακοινώσεις τώρα.

Σήμερα δόθηκε ως ημερομηνία η 16η και η 17η Μαρτίου για τον επόμενο γύρο.

Το αστείο είναι ότι το πρωί άκουσα τον γνωστό προπαγανδιστή/βουλευτή (που χρησιμοποιεί πρώτο πρόσωπο για τις ενέργειες της κυβέρνησης, σαν να είναι στην εκτελεστική εξουσία - αγνοεί προφανώς την έννοια της διάκρισης εξουσιών) να λέει ότι θα συμφωνήσουν οι Τούρκοι για τον δεύτερο γύρο σύντομα, ενώ μέχρι προχθές πυρέσσων διαλαλούσε ότι η Τουρκία δεν θέλει τις διερευνητικές, ότι μας φοβάται, ότι τις δυναμιτίζει επίτηδες γιατί ξέρει ότι δεν θα περάσουν οι θέσεις της κλπ κλπ.
Προφανώς έμαθε από τις Τουρκικές εφημερίδες ότι θα υπάρξει σήμερα συμφωνία εκ μέρους της Τουρκίας για τις διερευνητικές και άλλαξε τροπάριο. 

Το λέω και το ξαναλέω! 

Όλοι αυτοί οι εθελοτυφλούντες προπαγανδιστές κάνουν κακό στην κυβέρνηση και είναι σφάλμα να προβάλλονται ως συμμετέχοντες στην κυβερνητική πολιτική, πόσο μάλλον όταν την προσωποποιούν ανεύθυνα.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.