Ο Ερντογάν γλυκοκοιτάζει για ακόμη μια φορά την...Ιερουσαλήμ!

Buecherwurm_65 / pixabay
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να γίνει υπεύθυνος για την τρίτη ιερότερη πόλη του Ισλάμ, της Ιερουσαλήμ ως μέρος του ονείρου του να αναβιώσει το μουσουλμανικό χαλιφάτο, ανέφερε η εφημερίδα Israel Hayom τη Δευτέρα.

Ο Τούρκος ηγέτης βλέπει την Ιερουσαλήμ, η οποία είναι υψίστης σημασίας για τους μουσουλμάνους μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα, ως "υπό κατοχή" και διατηρεί την άποψη ότι η πόλη πρέπει να αποτελεί μέρος του εθελοντικού Ισλαμικού προσκυνήματος γνωστού ως "Umrah", ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το ανώτερο θρησκευτικό σώμα της χώρας εγκαινίασε τμήμα που εξυπηρετεί τουρίστες που επισκέπτονται την Ιερουσαλήμ. Το τμήμα επισκέψεων της διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Umrah και της Ιερουσαλήμ θα είναι υπεύθυνο για περιηγήσεις για εθελοντικό προσκύνημα και την Ισραηλινή πρωτεύουσα, την οποία ο Ερντογάν έχει ονομάσει "κόκκινη γραμμή" των Μουσουλμάνων.

Η Διεύθυνση έχει ετοιμάσει έναν ειδικό οδηγό για περιηγήσεις στην Ιερουσαλήμ με ιστορία για την πόλη και σημαντικές τοποθεσίες, όπως η Χεβρώνα, η Βηθλεέμ και η Γιάφα.

Ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να μιλά για "κατάκτηση" της πόλης μέσω μαζικής έγχυσης Μουσουλμάνων τουριστών στο Ισραήλ ήδη από το 2017, ανέφερε το άρθρο, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε αντιδράσεις αναγνωρίζοντας την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκαλώντας την οργή του Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail