Φοβού τους Τούρκους και δώρα φέροντας

Αυτές οι διπλωματικές αβρότητες, περί δήθεν αλληλεγγύης για ανθρωπιστικούς λόγους από τους Τούρκους γείτονες, μοιάζουν με τους εκτελεστές που σου ζητάνε να ικανοποιήσουν την τελευταία σου επιθυμία πριν σε τουφεκίσουν κι εσύ μπρος το απόσπασμα, ζητάς να κάνεις ένα τελευταίο τσιγάρο. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Πάνω από ένα χρόνο οι Τούρκοι απειλούν καθημερινά, Θεούς και δαίμονες και βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη, αναζητώντας την ευκαιρία που θα ανάψει το φυτίλι, για ένα πόλεμο με την Ελλάδα. 

Όταν πέρσι χτυπήθηκε η χώρα τους από τον Εγκέλαδο και η Ελλάδα προσφέρθηκε για υλικοτεχνική βοήθεια και για αποστολή της ΕΜΑΚ, που είναι η πιο άρτια εκπαιδευμένη στην Ευρώπη για αναζήτηση και διάσωση επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια μετά από σεισμούς, οι Τούρκοι απάντησαν απαξιωτικά και προσβλητικά, πως δεν έχουν καμία ανάγκη από τη βοήθειά μας. 

Σήμερα βρίσκουν την ευκαιρία, όχι να μας συνδράμουν στην πραγματικότητα, αλλά να μας ανταποδώσουν την πρόταση που είχαμε κάνει η οποία τους είχε θίξει το γόητρο. 

Έσπευσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να μας δείξει πως είναι υπεράνω και βάζει στην άκρη τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε η χώρα μας με το σεισμό στη Λάρισα και προτείνει χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα. 

Είναι το ίδιο χέρι, που βρίσκεται καθημερινά με το δάχτυλο στη σκανδάλη και μας υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία, πως θα μας τιμωρήσει και θα μας κάνει να ξαναζήσουμε στιγμές όπως της σφαγής της Σμύρνης και άλλων «ευτυχισμένων» στιγμών που ζήσαμε μαζί τους, όλα τα χρόνια που έχουμε την ατυχία να τους έχουμε στην απέναντι μεριά του Αιγαίου ως γείτονες. 

Είναι ο ίδιος, που απειλεί να εξαφανίσει κάθε Ελληνικό στοιχείο από τη Δυτική Θράκη. 

Ο ίδιος άνθρωπος που απειλεί να περάσουν με πόλεμο στην Τουρκική κατοχή, άλλοτε 16 νησιά του Αιγαίου και άλλοτε 150 νησιά και βραχονησίδες μας.

Θυμίζει η πρόταση Τσαβούσογλου, τη λαϊκή παροιμία «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι».
Την πρόταση αυτή για βοήθεια, είχε το θράσος να την κάνει την ώρα που τα Τουρκικά πολεμικά πλοία περνούσαν προκλητικά έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης, παραβιάζοντας την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως δημοσίευσε με φωτογραφικό υλικό η γνωστή ιστοσελίδα millitaire.gr και το cesme αλωνίζει παρανόμως στο κεντρικό Αιγαίο. 

Η Αλεπού της Ανατολής, άρπαξε αμέσως την ευκαιρία που του δόθηκε με το χτύπημα του εγκέλαδου στη χώρα μας, για να δείξει στην Ευρώπη ότι είναι πολιτισμένος λαός η Τουρκία και θρέφει φιλικά αισθήματα προς την Ελλάδα. Τρομάρα τους! 

Φυσικά όλα αυτά, λίγο πριν συζητηθεί το θέμα των κυρώσεων προς την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όχι πως πρόκειται να της επιβάλλουν κυρώσεις οι εταίροι μας, αλλά ευκαιρία είναι για την Τουρκία να σιγουρέψει την ατιμωρησία της και να φτιάξει το προφίλ της στο εξωτερικό.
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail