Ο Μητσοτάκης μετάνιωσε για τον ανασχηματισμό

«Άνθρακες ο θησαυρός» δυο μόλις μήνες μετά την πραγματοποίησή του. Προς αναβάθμιση η Αριστοτελία Πελώνη.

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Πριν καν συμπληρωθούν δυο μήνες από τις κυβερνητικές αλλαγές που τόσο διαφημίστηκαν αποδεικνύεται ότι αυτές δεν απέδωσαν.

Ο ανασχηματισμός «για να φύγει ο Θεοδωρικάκος» αποδείχτηκε ήδη προβληματικός, καθώς υπάρχει ήδη ένας κομβικός υπουργός, ο Χρήστος Ταραντίλης, που αποχώρησε 56 μόλις ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων-και δεν μιλάμε για τον οποιονδήποτε υπουργό, αλλά για αυτόν που ανέλαβε τον κομβικό ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Παράλληλα, είχαμε μέσα σε έναν πολύ άγριο Φεβρουάριο σοβαρές κρίσεις στην κυβέρνηση, που αντιμετωπίστηκαν με μεγάλο πολιτικό κόστος, με κορυφαία αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη στο υπουργείο Πολιτισμού. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, φέρεται να έχει μετανιώσει για το είδος των αλλαγών που επέλεξε και οι οποίες ήταν «διορθωτικές» και όχι ευρύτερες.

Η αποτυχία του τελευταίου ανασχηματισμού αναδεικνύει ήδη σοβαρά θέματα:

- Με τα προβλήματα που αναδείχτηκαν στο κυβερνητικό έργο δεν μπορεί πλέον να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Κυριότερα στο υπουργείο Πολιτισμού-η στήριξη στη Λίνα Μενδώνη δεν μπορεί να πάει πέραν του επόμενου ανασχηματισμού, υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη-αλλά όχι μόνο.

- Στο στόχαστρο μετά τον ανασχηματισμό για τα προβλήματα που προκύπτουν και από τη στιγμή που μόλις έγιναν οι κυβερνητικές αλλαγές, μπαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κυρίως όμως το λεγόμενο «επιτελικό κράτος».

- Ο όποιος νέος ανασχηματισμός απαιτηθεί δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά το φθινόπωρο, εφόσον όμως ο πρωθυπουργός δεν επιλέξει την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες. Όλα δείχνουν πως εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει να πάει σε πρόωρες εκλογές το προσεχές φθινόπωρο, θα πορευτεί προς αυτές με το παρόν κυβερνητικό σχήμα.

- Εφόσον δεν οδηγηθούμε σε πρόωρες κάλπες εντός του 2021, ο επόμενος ανασχηματισμός, εκ των πραγμάτων, θα οδηγήσει σε είσοδο στην κυβέρνηση περισσότερων γαλάζιων βουλευτών, καθώς η κυβερνητική τετραετία θα πλησιάζει όλο και περισσότερο προς τη λήξη και τα βλέμματα του Μαξίμου θα στρέφονται όλο και περισσότερο στην επερχόμενη εκλογική μάχη.
Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή εμφανίζει και το πώς ο πρωθυπουργός θα επιλύσει και το θέμα του αντικαταστάτη του Χρήστου Ταραντίλη. Η Αριστοτελία Πελώνη ανέλαβε να εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως έως τώρα σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις και τις κρίσεις που χειρίστηκε δημοσίως τα κατάφερε μια χαρά και, συνεπώς, θα πρέπει να αναλάβει και τη θέση του εκπροσώπου. Κανείς όμως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να επιλέξει για τη θέση ένα πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Όλοι συμφωνούν, πάντως, ότι το θέμα θα πρέπει να κλείσει γρήγορα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail