«Κλειστή» παρέλαση, γιατί τρέμουν ένα πατριωτικό ξέσπασμα

Η κυβέρνηση απαγόρευσε τον εορτασμό της εθνικής επετείου αλλά επέτρεψε στους υποστηρικτές του Κουφοντίνα να διαδηλώνουν ανενόχλητοι

Από: dimokratianews.gr

Τρέμουν στην κυβέρνηση την παρέλαση και θέλουν να κρατήσουν τους Έλληνες κλεισμένους στα σπίτια τους, φοβούμενοι τις πιθανές αντιδράσεις που μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και αυτήν την ημέρα, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να εκφράζει την εθνική ομοψυχία, σε επικοινωνιακό κάζο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος με τον οποίο επί τόσους μήνες πορεύονται, εφαρμόζοντας τους νόμους a la carte μόνο στους «νοικοκυραίους» και αφήνοντας να κάνουν ό,τι θέλουν οι «παλαβές συνιστώσες» της άκρας Αριστεράς, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και αίσθημα αδικίας σε μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού.

Ήδη οι πολίτες παρακολουθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα την κυβέρνηση να επιδεικνύει ακραία ανοχή έναντι των διάφορων «συλλογικοτήτων» και να επιτρέπει τις πορείες για τον Κουφοντίνα και κάθε άλλο αίτημα της Αριστεράς λέγοντας ότι είναι νόμιμες, και -κλεισμένοι μέσα στο σπίτια τους, υποχρεωμένοι να στείλουν sms για να πάνε στο περίπτερο- έβλεπαν υπουργούς να τονίζουν ότι το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, ενάντια σε κάθε λογική.

Τώρα όμως, 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει στους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συντεταγμένη και με μέτρα ασφαλείας εκδήλωση θα έχει ως σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, μετατρέποντας ακόμη και την παρέλαση σε «οικογενειακή υπόθεση». Καταστάσεις που κάνουν πασιφανές ότι όσοι δεν «γεννήθηκαν 17 Νοέμβρη» αλλά «25 Μάρτη» θεωρούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Τα δεκάδες καλέσματα πατριωτικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα που ζητούν από τους πολίτες να μη μείνουν στον ρόλο του θεατή ανήμερα την επέτειο των 200 ετών, αλλά να συμμετάσχουν διά της φυσικής τους παρουσίας στους εορτασμούς της επετείου προκαλούν έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τους κατατάξει αβασάνιστα στον χώρο των «υποκινούμενων» από τον Αλέξη Τσίπρα.

Προκειμένου, μάλιστα, να μπορέσει να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο, αφήνει να διαρρεύσει -με αφορμή την παρουσία ξένων ηγετών- προπαγανδιστική επίθεση για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που ως μοναδικό σκοπό έχει να τρομάξει αυτούς που θα θελήσουν να τιμήσουν με φυσική παρουσία την επέτειο των 200 ετών σε κάποια από τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Από ό,τι φαίνεται, στην κυβέρνηση δεν έμαθαν από το «κάζο» των Θεοφανίων, όταν, παρά την απαγόρευση, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας οι Έλληνες πολίτες πήγαν σε ιερούς ναούς, χωρίς να προκύψει τελικά από εκεί κάποια «έξαρση» της πανδημίας, και θεωρούν ότι μπορούν να «ακυρώσουν» και τη λαϊκή συμμετοχή στην 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα, πάντως, με την κυβερνητικό εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου θα γίνει με «ιδιαίτερη λαμπρότητα», παρότι η παρέλαση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία περιορισμένου αριθμού μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από την ΕΡΤ. Λαμπρότητα για τους λίγους, τηλεόραση για τους πολλούς, σχολίαζε χαρακτηριστικά έμπειρος δημοσιογράφος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην Αθήνα αναμένεται να έρθουν αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν -ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μαζί τους ξεχωριστές συναντήσεις-, καθώς και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος. Τη Γαλλία θα εκπροσωπήσει η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail